• Dennis
  • 0

Het Chinese smartphonebedrijf Honor, de dochteronderneming van Huawei, komt binnenkort met een nieuwe smartphone op de markt. Op zeer korte termijn wil Honor binnenkort de Honor 8 Lite aankondigen. Het gaat om een uitgeklede versie van de Honor 8.

Roland Quandt heeft op Twitter onlangs flink wat persrenders weten te publiceren van smartphones die nog niet officieel uit zijn. Een van de nieuwste renders is die van de Honor 8 Lite. De Honor 8 werd in augustus gepresenteerd en krijgt mogelijk snel een Light-versie.

Nog weinig bekend over Honor 8 Lite

Het is opvallend rustig met de geruchten rondom de Honor 8 Lite. Het beeldmateriaal is inmiddels uitgelekt, maar verder dan de beelden weten we nagenoeg niets. Roland Quandt weet bij het beeldmateriaal alleen te melden dat het toestel waarschijnlijk rond de 280 euro gaat kosten.

Mogelijk wordt de Honor 8 Lite gepresenteerd rondom of tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dat evenement vindt aan het einde van deze maand plaats. Het toestel zou dan al halverwege maart in de verkoop moeten gaan.

Wat ons opvalt aan de afbeeldingen

Toch zien we op het beeldmateriaal een aantal nieuwigheden en afwijkingen tegenover de Honor 8. De duurdere Honor 8 beschikt over een USB Type C-aansluiting, iets dat we bij de Honor 8 Lite niet terugvinden. Bovendien heeft de duurdere variant de beschikking over een dubbele camera aan de achterkant van het toestel. Die lijkt op de Lite-variant te zijn wegbezuinigd.

Momenteel is de Honor 8 het paradepaardje van Honor. Het is de meest uitgebreide smartphone die de fabrikant tot nu toe heeft uitgewerkt. Onder de motorkap lijkt dat toestel sterk op de Huawei P9. De Honor 8 is uitgerust met een 5,2 inch Full HD-beeldscherm en heeft een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. We gaan ervan uit dat de lightversie een minder goede processor, een andere USB-aansluiting, een lagere resolutie camera en een minder goede accucapaciteit heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...