• Dennis
  • 0

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Dat Honor de Honor 9 zou presenteren, was allang geen verrassing meer. Daarover gingen al een tijd lang geruchten. De Honor 9 is de opvolger van de Honor 8 en is de meest geavanceerde smartphone van Honor tot nu toe.

Honor 9 komt ook naar Europa

De Honor 9 is in China gepresenteerd, wat evenveel betekent als dat dat smartphone voorlopig alleen op de Chinese markt zal komen. Toch kunnen we ervan uit gaan dat Honor dit toestel binnen enkele weken ook zal aankondigen voor de Europese markt.

Dit toestel is een stuk kleiner dan de meeste Chinese smartphones. Honor levert een compacte smartphone met een beeldschermformaat van 5,15 inch. Wel heeft dit beeldscherm een Full HD-beeldschermresolutie.

Specificaties Honor 9

Verder heeft de Honor 9 een Kirin 960 processor onder de motorkap. Dit is de snelste processor uit de stal van moederbedrijf Huawei van dit moment. De processor wordt onder meer gebruikt inde Huawei Mate 9 en de Huawei P10, twee vlaggenschiptoestellen van Huawei. De Honor 9 heeft zelfs meer geheugen dan de Huawei P10. De Honor 9 heeft namelijk maar liefst 6GB werkgeheugen beschikbaar.

Daarnaast heeft Honor ook uitgepakt op cameragebied. Aan de achterzijde vinden we twee nieuwe dubbele camera’s, bestaande uit een 20 megapixelcamera en een 12 megapixelcamera. Daardoor kan de Honor 9 twee keer optisch inzoomen. Aan de voorzijde van het toestel vinden we een 8 megapixel camera.

Honor 9 binnenkort naar Europa

Verder heeft de Honor 9 een 2300 mAh accu en zal het toestel out-of-the-box draaien op Android 7.0 Nougat. Het is nog niet bekend wat de prijs van het nieuwe toestel zal zijn. Mede daarom gaan we ervan uit dat het toestel binnen enkele weken ook naar Nederland zal komen. Dan wordt de officiële verkoopprijs bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal het toestel onder of rond de 500 euro gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Motorola komt volgende week met Moto Z2

Motorola komt volgende week met de Moto Z2. De fabrikant heeft de datum zelf bevestigd door middel van een aankondiging. Dat doet het bedrijf met een zogenaamde ‘save the date’-aankondiging.

Lees verder...

‘iPhone 8 krijgt draadloos opladen en is waterdicht’

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Lees verder...

Honor presenteert vlaggenschiptoestel Honor 9

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Lees verder...

Sony Xperia L1 in Nederland te koop

Het heeft even geduurd, maar de Sony Xperia L1 is eindelijk in Nederland te koop. Het toestel kost in ons land 199 euro. De verkoop van het toestel heeft in Nederland lang op zich laten wachten. De verwachting was dat het toestel twee maanden geleden al in de verkoop zou gaan, maar die verwachting kon Sony niet waarmaken.

Lees verder...