• Dennis
  • 0

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Dat Honor de Honor 9 zou presenteren, was allang geen verrassing meer. Daarover gingen al een tijd lang geruchten. De Honor 9 is de opvolger van de Honor 8 en is de meest geavanceerde smartphone van Honor tot nu toe.

Honor 9 komt ook naar Europa

De Honor 9 is in China gepresenteerd, wat evenveel betekent als dat dat smartphone voorlopig alleen op de Chinese markt zal komen. Toch kunnen we ervan uit gaan dat Honor dit toestel binnen enkele weken ook zal aankondigen voor de Europese markt.

Dit toestel is een stuk kleiner dan de meeste Chinese smartphones. Honor levert een compacte smartphone met een beeldschermformaat van 5,15 inch. Wel heeft dit beeldscherm een Full HD-beeldschermresolutie.

Specificaties Honor 9

Verder heeft de Honor 9 een Kirin 960 processor onder de motorkap. Dit is de snelste processor uit de stal van moederbedrijf Huawei van dit moment. De processor wordt onder meer gebruikt inde Huawei Mate 9 en de Huawei P10, twee vlaggenschiptoestellen van Huawei. De Honor 9 heeft zelfs meer geheugen dan de Huawei P10. De Honor 9 heeft namelijk maar liefst 6GB werkgeheugen beschikbaar.

Daarnaast heeft Honor ook uitgepakt op cameragebied. Aan de achterzijde vinden we twee nieuwe dubbele camera’s, bestaande uit een 20 megapixelcamera en een 12 megapixelcamera. Daardoor kan de Honor 9 twee keer optisch inzoomen. Aan de voorzijde van het toestel vinden we een 8 megapixel camera.

Honor 9 binnenkort naar Europa

Verder heeft de Honor 9 een 2300 mAh accu en zal het toestel out-of-the-box draaien op Android 7.0 Nougat. Het is nog niet bekend wat de prijs van het nieuwe toestel zal zijn. Mede daarom gaan we ervan uit dat het toestel binnen enkele weken ook naar Nederland zal komen. Dan wordt de officiële verkoopprijs bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal het toestel onder of rond de 500 euro gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...