• Dennis
  • 0

Het nieuwste toestel van HP, de HP Elite X3 is inmiddels in Nederland verkrijgbaar. Het is de super high-end smartphone van HP, die in februari tijdens het Mobile World Congress (MWC) aan het grote publiek werd getoond.

De verwachting was dat het toestel pas dit najaar verkrijgbaar zou zijn, maar inmiddels is het toestel al te koop. HP wist tijdens het MWC al behoorlijk de aandacht te trekken met de smartphone. Het toestel kost 863 euro, maar daarvoor krijg je behoorlijk wat smartphone.

HP Elite X3

Specificaties HP Elite X3

De smartphone kent flink wat kracht. Zo heeft het toestel een 6 inch groot beeldscherm met een QHD-beeldschermresolutie. Verder vinden we de Qualcomm Snapdragon 820 processor, aangedreven door 4 gigabyte werkgeheugen. Standaard komt het toestel met maar liefst 64 gigabyte interne opslagcapaciteit, dat middels een MicroSD-slot nog verder is uit te breiden tot maximaal 2 terabyte.

Het toestel draait op Windows 10 en is voornamelijk bedoeld voor de zakelijke market. Daardoor heeft het toestel ook ondersteuning voor Microsoft Continuum, waardoor het toestel zowel als computer en smartphone te gebruiken is. Toch kunnen niet alle programma’s die op Windows 10 draaien, ook op de smartphone geïnstalleerd worden. De opties zijn dus beperkt tot de Windows apps in de appstore van de smartphone.

Features

De HP Elite X3 kent verschillende features, vooral op het gebied van biometrie. Het toestel heeft namelijk een vingerafdruksensor en een irisscanner. Verder heeft de Elite X3 ook vergaande encryptiemogelijkheden tot 256-bit.

De telefoon is zowel privé als zakelijk te gebruiken. Dit komt doordat het toestel is voorzien van een dualsim ondersteuning. Daardoor zijn er twee simkaarten tegelijk te gebruiken.

Verder heeft de smartphone een enorme accu met een capaciteit van maar liefst 4150 mAh. Daardoor heeft dit toestel een flink uithoudingsvermogen. Verder is de smartphone stof- en waterdicht en beschikt de HP Elite X3 over een 16 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorzijde van het toestel. De speakers onderaan het toestel zijn ontwikkeld door Bang & Olufsen en daarmee zeer goed.

Prijzen en beschikbaarheid

De HP Elite X3 is bij HP zelf verkrijgbaar tegen een tarief van 863 euro (inclusief BTW). Het is nog niet duidelijk of het toestel ook via de reguliere verkoopkanalen beschikbaar zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...