• Dennis
  • 0

HTC heeft de HTC 10 Evo inmiddels in Nederland uitgebracht. HTC presenteerde het toestel al in november 2016, maar de smartphone is nu pas in Nederland verkrijgbaar.

De fabrikant heeft niet al te veel ruchtbaarheid gegeven aan de start van de verkoop van het toestel in ons land. De HTC 10 Evo is een nieuw toestel dat is gebaseerd op de HTC 10. Dat toestel is momenteel het flagshiptoestel van HTC. De Evo is een uitgeklede variant en daardoor iets goedkoper.

HTC 10 Evo

HTC 10 Evo uitgebracht

De HTC 10 Evo is inmiddels in verschillende webwinkels in ons land verkrijgbaar. Het toestel kost 539 euro en is daarmee iets goedkoper dan zijn grote broer, de HTC 10. De Evo lijkt sterk op zijn grote broer op gebied van vormgeving, maar onder de motorkap en zelfs op formaat verschillen de modellen sterk van elkaar.

De HTC 10 Evo heeft bijvoorbeeld een veel groter beeldscherm van 5,5 inch en heeft een QHD-beeldschermresolutie. Om een lagere prijs te kunnen realiseren, heeft de fabrikant besloten gebruik te maken van een S-LCD3-beeldscherm. In het vlaggenschiptoestel heeft HTC juist gekozen voor het veel betere S-LCD5-beeldscherm. De fabrikant doet daarmee zijn eerste concessie op de hardware.

Andere concessies

Maar HTC laat op meer punten steken vallen om de prijs te kunnen drukken. Zo vinden we de Qualcomm Snapdragon 810 processor, een voorloper van de processor die in de HTC 10 wordt gebruikt. Daarnaast wordt de processor begeleid door 3GB werkgeheugen in plaats van de 4GB van de HTC 10. De opslagcapaciteit is met 32 GB wel hetzelfde gebleven.

De HTC 10 Evo heeft een 16 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixelcamera aan de voorzijde van het toestel. UltraPixel ontbreekt dus op dit model. Met het grotere scherm heeft de fabrikant wel gekozen voor een grotere accu. De Evo heeft een 3200 mAh grote accu en draait direct uit de doos op Android 7.0 Nougat. Het toestel kost 539 euro en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...