Over de HTC 10 Evo

De HTC 10 Evo is een bijzondere smartphone. De smartphone is volledig waterdicht en om die reden ontbreekt de koptelefoonaalsuiting. De smartphone heeft een goede camera, een groot scherm en een goed vormgegeven behuizing.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de HTC 10 Evo

De HTC 10 Evo is een bijzondere smartphone. De smartphone is volledig waterdicht en om die reden ontbreekt de koptelefoonaalsuiting. De smartphone heeft een goede camera, een groot scherm en een goed vormgegeven behuizing.

Dit toestel kost bij aanschaf rond de 540 euro. Voor die prijs krijg je een smartphone die gerekend kan worden tot het hogere segment. Het belangrijkste pluspunt van de smartphone is het feit dat deze waterdicht is. Een groot minpunt is dat de koptelefoonpoort ontbreekt.

Behuizing

HTC heeft bij de ontwikkeling van de HTC 10 Evo flink aandacht besteed aan de behuizing. De behuizing ziet er robuust en zeer aantrekkelijk uit. Daardoor ziet de smartphone er zelfs iets duurder uit dan deze in werkelijkheid is. De smartphone is stof- en waterdicht en om die reden is er ook nagedacht over de behuizing. Het gaat hier om een metalen design. Daarmee kan de smartphone dus wel tegen een stootje.

Doordat de HTC 10 Evo ronde hoeken heeft, ligt de smartphone goed in de hand. De smartphone is zodanig vormgegeven, dat deze stevig is, maar toch ook slank is.

Variant op de HTC 10

De HTC 10 Evo is een variant op de HTC 10. De smartphone beschikt over een goede autofocus, veel opslagruimte en bovendien een krachtige processor. De HTC 10 en de Evo-variant lijken op gebied van de behuizing sterk op elkaar. De 10 Evo is in principe het ‘grotere broertje’, want de smartphone heeft een groter scherm. De HTC 10 moet het doen met een 5,2 inch scherm, terwijl de Evo beschikt over een 5,2 inch scherm.

De smartphone is IP57-gecertificeerd. Dat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. In theorie zou je er dus ook mee onderwater mee moeten kunnen filmen. HTC staat bekend om het feit dat duurdere smartphones voorzien zijn van een goede kwaliteit scherm. Bij deze smartphone is dat niet anders. HTC maakt gebruik van Gorilla Glass 5. Deze variant is nog sterker en kan beter tegen krassen en vallen. Bij de ‘normale HTC 10’ wordt gebruikgemaakt van Gorilla Glass 3.

Specificaties HTC 10 Evo

De HTC 10 Evo is op alle fronten net iets beter dan de HTC 10. De smartphone heeft een 5,5 inch QHD-beeldscherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De smartphone beschikt bovendien over Android 7.0 Nougat, voorzien van HTC’s eigen Sense-interface.

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 810 chip, voorzien van acht cores, begeleid door 3GB werkgeheugen. De smartphone is te koop met 32 GB ingebouwde opslagruimte, welke nog verder uit te breiden is aan de hand van een MicroSD-kaart. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 256 GB. HTC heeft met de processor een opmerkelijke keuze gemaakt. De Snapdragon 810 is uitgebracht in 2015 en daarmee al een iets ouder onderdeel. Andere smartphones van dezelfde prijsklasse hebben doorgaans een nieuwere chip die krachtiger en energiezuiniger is. Toch kan de HTC 10 Evo prima meekomen.

Camera

Deze smartphone heeft een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Daardoor zijn foto’s altijd scherp, zelfs als er weinig licht is of als je de telefoon niet helemaal stil hebt geholpen. Dankzij phase detection auto focus kun je in een seconde focussen op een bepaald voorwerp. De Pro Mode biedt bovendien extra opties, zoals het opslaan van RAW-bestanden.

Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera met extra wijde lens. Daardoor heb je geen selfiestick meer nodig, maar kun je in één keer je hele vriendengroep op de foto zetten. Bovendien is het mogelijk panorama op de selfiecamera in te schakelen, ideaal voor als je uiteten bent en snel een selfie wilt maken.

Koptelefoonaansluiting

De HTC 10 Evo is spat- en waterdicht en om die reden is er een opoffering gedaan. De smartphone heeft namelijk geen koptelefoonaansluiting. Daardoor heb je twee keuzes: een USB-C-hoofdtelefoon gebruiken of een Bluetooth hoofdtelefoon aanschaffen. HTC ontwikkelt zelf ook draadloze koptelefoons en dus is de keuze marketingtechnisch gezien logisch. HTC stelt dat het ontbreken van de koptelefooningang leidt tot een hogere waterdichtheid. Andere waterdichte smartphones hebben wel een dergelijke poort.

Prijzen en beschikbaarheid

Direct uit de doos draait de HTC 10 Evo op Android 7.0 Nougat, voorzien van de eigen HTC Sense-skin. De smartphone heeft een 3200 mAh accu. Dat is genoeg om een volle dag zonder op te laden op de smartphone te werken. Bovendien heeft het toestel ondersteuning voor Quick Charge, waardoor je binnen een half uur de accu tot vijftig procent vol kunt laden.

Dit toestel heeft een adviesprijs van 540 euro en is verkrijgbaar in de kleuren: goud, grijs en zilver.