HTC heeft gisteren haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de HTC 10 uit de doeken gedaan. Het is de opvolger van de ietwat teleurstellende HTC One M9. De afgelopen weken werd er flink gespeculeerd over de komst van het nieuwe toestel.

Het nieuwe toestel mist de letter ‘M’, die de afgelopen twee jaar wel te zien was bij de HTC One M8 en HTC One M9. De reden daarvoor is dat de fabrikant het toestel los wil halen van de oude One-serie.

HTC 10

Uiterlijk HTC 10

Het uiterlijk van de HTC 10 lijkt op voorgaande modellen, maar toch is er wel flink wat veranderd. Zo heeft het toestel net als haar voorgangers een metalen behuizing en lopen de randen rondom het toestel. Nieuw is dat de voorzijde van de HTC 10 volledig van glas gemaakt is.

Beeldscherm

De smartphone beschikt over een 5,2 inch groot beeldscherm. HTC gebruikt geen AMOLED zoals andere concurrenten wel doen, maar gebruikt S-LCD-5. In vorige toestellen was de S-LCD-3 te vinden en daar waren critici niet erg over te spreken. De HTC 10 heeft desalniettemin wel een resolutie van 2K en dat is voor het eerst bij een smartphone van HTC. Daarnaast is de terugkeer van de touch-sensitive keyboard een feit. Dat komt doordat de HTC 10 een vingerafdruksensor heeft, die te vinden is onder de home-toets.

Specificaties

Onder de motorkap wordt de HTC 10 aangestuurd door de Snapdragon 820 van Qualcomm. Daarop zit een 2,2 GHz 64-bit quad-core processor. Dit toestel heeft de beschikking over maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en zal zowel een uitvoering met 32 gigabyte als met 64 gigabyte opslagcapaciteit krijgen. Daarnaast is de opslagcapaciteit verder uit te breiden tot maximaal 2 terabyte.

Camera’s

De HTC 10 heeft aan de achterkant een 12 megapixel Ultra camera en dus geen duo-camera zoals men eerder voorspelde. De camera heeft een betere diafragma en een grotere beeldsensor, waardoor de kwaliteit van de foto’s aanzienlijk beter is. De camera heeft dezelfde fotokwaliteit als de DSLR-camera’s en kan bovendien is 4K filmen.

Aan de voorkant zit een 5 megapixel frontcamera, met beeldstabilisatie. Ook hier maakt HTC gebruik van een diafragma van f/1.8, waardoor ook selfies een stuk beter zijn geworden.

Accu

HTC heeft de HTC 10 een behoorlijke accu van 3000 mAh meegegeven. De Snapdragon 820 processor beschikt over Fast Charge 3.0, waardoor de telefoon in een half uur tijd voor de helft kan worden opgeladen.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC 10 is gisteren officieel gepresenteerd en zal vanaf begin mei in Nederland te koop zijn in de kleuren Carbon Grey, Glacier Silver en Topaz Gold. Uit de doos draait de smartphone op Android 6.0 Marshmallow, waarover HTC een eigen skin (HTC Sense) heeft geplaatst. De smartphone gaat 749 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *