• Dennis
  • 0

De nog aan te kondigen HTC 10 scoort volgens de nieuwste geruchten beter dan de Samsung Galaxy S7. Dat zou blijken uit benchmarks. Op dit moment is de geruchtenmolen rondom de nieuwe HTC 10 flink op stoom. Eerder verschenen er al specificaties, en afbeeldingen rondom het nieuwe toestel.

Uit de benchmark blijkt dat de HTC 10 sneller is dan de nieuwe Samsung Galaxy S7. HTC heeft inmiddels teasers naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat de fabrikant de smartphone mogelijk op 12 april aan het grote publiek wil tonen.

HTC 10 Render

HTC 10 echt sneller dan de Galaxy S7?

Bij benchmarks vergelijken tussen twee verschillende toestellen loopt de onderzoeker vrij snel het risico appels met peren te vergelijken. Om een eerlijke vergelijking te maken, is er in de benchmarks gebruik gemaakt van de Amerikaanse versie van de Galaxy S7, die wordt aangestuurd met de Qualcomm Snapdragon 820-processor.

Dat is dezelfde processor als die de HTC 10 krijgt. Toch zou HTC het voor elkaar hebben gekregen de processor wat te tweaken, zodat deze sneller is dan de Samsung Galaxy S7. De oorzaak moet niet gezocht worden in de kernen, maar meer in de softwarematige hoek. Zo zouden de ROM’s van HTC iets schoner zijn dan de Galaxy S7. Uit onderzoek blijkt dat Samsung relatief veel bloatware gebruikt, wat het toestel vertraagt.

Uitgelekte specificaties

Er zijn ook al andere gegevens over de nieuwe smartphone van HTC gelekt. Zo zou de smartphone een 5,1 inch groot QHD-beeldscherm hebben. Het is voor het eerst dat de fabrikant gebruikmaakt van een QHD-beeldschermresolutie, terwijl concurrenten die al een paar jaar gebruiken. Bovendien gaat HTC gebruikmaken van het LCD 5-beeldscherm, in plaats van AMOLED. Of de kwaliteit van dat scherm net zo goed is, valt nog te bezien.

Verder krijgt de HTC 10 de snelste processor die er op dit moment op de markt te vinden is. Het gaat om de Qualcomm Snapdragon 820 processor in samenwerking met 4 gigabyte aan werkgeheugen. Verder krijgt de smartphone 32 gigabyte interne opslagcapaciteit, dat verder uit te breiden is met een MicroSD-kaart.

Prijzen en beschikbaarheid

Over de prijs van de nieuwe smartphone is nog niets bekend. Wel is het goed mogelijk dat HTC de HTC 10 op 12 april zal aankondigen. De smartphone komt dat eind april of aan het begin van mei in de winkels te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...