Het nieuwste vlaggenschiptoestel van HTC, de HTC 10 is vanaf nu te koop in Nederland. Dat heeft de fabrikant vandaag bekendgemaakt. Al sinds eind april gaven de eerste Nederlandse webwinkels de mogelijkheid het toestel alvast te bestellen. Enkele webwinkels hadden het toestel al uitgeleverd, maar de fabrikant heeft in een mail bekendgemaakt dat het toestel sinds vandaag officieel te verkrijgen is.

Daardoor is de nieuwe smartphone nu bij bijna alle Nederlandse telecomwinkels te koop.

HTC 10

HTC 10 vlaggenschiptoestel

De HTC 10 is het nieuwste vlaggenschiptoestel van HTC voor dit jaar. Het is officieel de opvolger van de HTC One M9 uit 2015. Voor het eerst behoort het toestel niet meer tot de One-lijn en ook de letter M is weggelaten. De fabrikant wil daarmee met een nieuwe, schone lei beginnen.

Specificaties

Het nieuwste toestel heeft een 5,2 inch groot S-LCD 5 beeldscherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, ofwel 2K-resolutie. Daarnaast heeft het beeldscherm touch-sensitive toetsen, evenals een vingerafdruksensor. Deze zit midden onder het scherm en werkt daarnaast ook als ‘home-toets’.

Onder de motorkap maakt HTC gebruik van de Qualcomm Snapdragon 820 chipset, bestaande uit een 64-bit 2,2 GHz quad-core processor. Daarnaast heeft de HTC 10 maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen. De smartphone is te krijgen met 32 gigabyte en 64 gigabyte opslagcapaciteit, die verder uit te breiden is tot 2 terabyte, door het plaatsen van een MicroSD-kaartje.

Camera

Verder heeft het nieuwe toestel een 12 megapixel Ultra Pixel camera aan de achterkant. Dankzij het grotere diafragma is de beeldkwaliteit van foto’s verbeterd. De primaire camera beschikt over optische beeldstabilisatie en laser autofocus. De camera schiet video’s met een 4K-resolutie. Aan de voorkant bevindt zich een 5 megapixel frontcamera, voorzien van optische beeldstabilisatie en een diafragma van f1.8.

Prijzen en beschikbaarheid

Uit de doos draait de HTC 10 op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel is vanaf vandaag in de Nederlandse winkels verkrijgbaar in de kleuren ‘Carbon Gray’, ‘Glacier Silver’ en Topaz Gold. Het toestel heeft een prijs van 750 euro gekregen, wat duurder is dan de meeste high-end toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *