• Dennis
  • 0

Het nieuwste vlaggenschiptoestel van HTC, de HTC 10 is vanaf nu te koop in Nederland. Dat heeft de fabrikant vandaag bekendgemaakt. Al sinds eind april gaven de eerste Nederlandse webwinkels de mogelijkheid het toestel alvast te bestellen. Enkele webwinkels hadden het toestel al uitgeleverd, maar de fabrikant heeft in een mail bekendgemaakt dat het toestel sinds vandaag officieel te verkrijgen is.

Daardoor is de nieuwe smartphone nu bij bijna alle Nederlandse telecomwinkels te koop.

HTC 10

HTC 10 vlaggenschiptoestel

De HTC 10 is het nieuwste vlaggenschiptoestel van HTC voor dit jaar. Het is officieel de opvolger van de HTC One M9 uit 2015. Voor het eerst behoort het toestel niet meer tot de One-lijn en ook de letter M is weggelaten. De fabrikant wil daarmee met een nieuwe, schone lei beginnen.

Specificaties

Het nieuwste toestel heeft een 5,2 inch groot S-LCD 5 beeldscherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, ofwel 2K-resolutie. Daarnaast heeft het beeldscherm touch-sensitive toetsen, evenals een vingerafdruksensor. Deze zit midden onder het scherm en werkt daarnaast ook als ‘home-toets’.

Onder de motorkap maakt HTC gebruik van de Qualcomm Snapdragon 820 chipset, bestaande uit een 64-bit 2,2 GHz quad-core processor. Daarnaast heeft de HTC 10 maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen. De smartphone is te krijgen met 32 gigabyte en 64 gigabyte opslagcapaciteit, die verder uit te breiden is tot 2 terabyte, door het plaatsen van een MicroSD-kaartje.

Camera

Verder heeft het nieuwe toestel een 12 megapixel Ultra Pixel camera aan de achterkant. Dankzij het grotere diafragma is de beeldkwaliteit van foto’s verbeterd. De primaire camera beschikt over optische beeldstabilisatie en laser autofocus. De camera schiet video’s met een 4K-resolutie. Aan de voorkant bevindt zich een 5 megapixel frontcamera, voorzien van optische beeldstabilisatie en een diafragma van f1.8.

Prijzen en beschikbaarheid

Uit de doos draait de HTC 10 op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel is vanaf vandaag in de Nederlandse winkels verkrijgbaar in de kleuren ‘Carbon Gray’, ‘Glacier Silver’ en Topaz Gold. Het toestel heeft een prijs van 750 euro gekregen, wat duurder is dan de meeste high-end toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...