• Dennis
  • 0

HTC is begonnen met de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de HTC One A9 in Nederland. De update brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee. Eerder beloofde HTC al dat gebruikers van de HTC One A9 een update zouden krijgen, 15 dagen nadat de Nexus-toestellen een update hadden ontvangen.

Midden vorig jaar kwam Google al met een update naar Android 7.0 Nougat voor de Nexus-series. Daarmee brak HTC haar belofte.

HTC brengt update nu alsnog uit

We hebben er even op moeten wachten, maar de update is inmiddels alsnog uitgebracht. In januari van dit jaar bracht HTC de updates al uit in de Verenigde Staten. De verwachting was dat HTC de update een aantal weken later ook in Nederland en België uit zou brengen, maar tot nu toe bleef een update steeds uit.

Inmiddels is de update wel beschikbaar voor de Benelux. Graham Wheeler, Product en Service Directeur bij HTC laat weten dat de uitrol van de update officieel is gestart.

Android 7.0 brengt veel verbeteringen met zich mee

Het nieuwe besturingssysteem is op verschillende punten verbetert. De grootste zichtbare veranderingen zijn terug te vinden in het notificatiescherm. Deze is overzichtelijker gemaakt en daarnaast is het mogelijk om direct op een berichtje te reageren. Daarnaast biedt Android 7.0 ondersteuning voor splitscreen, waardoor je meerdere apps tegelijkertijd kan gebruiken.

Verder heeft Google flink wat verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd. Deze versie zou minder stroom verbruiken en bovendien een stuk sneller zijn. Bovendien gaat deze versie zuiniger met data om.

Update downloaden

De HTC One A9 werd in oktober 2015 geïntroduceerd en heeft een metalen unibody met een Snapdragon 617 chipset, 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit. Het is verrassend dat HTC juist voor een midrange telefoon een update uitbrengt. De update is inmiddels te downloaden door via het Instellingenmenu naar ‘Over de telefoon’ te gaan en vervolgens ‘Systeemupdates’ aan te klikken. De update komt dan vanzelf binnen. Mocht de update bij jou nog niet beschikbaar zijn, heb dan even geduld. In de komende dagen komt de update voor iedereen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...