HTC brengt met de Desire 310 een perfecte telefoon voor iemand die voor het eerst een smartphone gebruikt en de persoon die niets anders met zijn of haar telefoon wil dan bellen en sms’en. De telefoon is vrij groot en wordt standaard geleverd met Android 4.2. De Desire 310 beschikt over alle functies die een smartphone minimaal moet hebben, maar om de kosten te drukken zijn goedkope elementen gebruikt. Dit merk je zodra je de telefoon voor andere dingen gaat gebruiken dan bellen, sms’en, muziek luisteren of whatsappen.

Camera

De camera op dit toestel is zeer matig te noemen. Hij beschikt wel over 2 camera’s, maar de camera aan de voorzijde is met een sterkte van 300kP bijna te verwaarlozen. De camera aan de achterzijde beschikt over 5 megapixel, dit betekent in de praktijk dat als je onder perfecte lichtomstandigheden een foto maakt, deze er goed uitziet op klein formaat en zolang je er niet op inzoomt. Als de camera een belangrijk aspect van de telefoon is in je dagelijks gebruik, dan is dit toestel niet aan te raden.

Display

Het 4,5 inch display beschikt over een resolutie van 854 bij 480 pixels. Dit is erg weinig en dan ook weinig enthousiasmerend. Voor simpel gebruik van tekstapplicaties voldoet dit scherm echter prima, mocht je graag afbeeldingen of video’s bekijken dan kun je beter kijken naar een telefoon met minimaal een HD resolutie. Doordat er geen gebruik is gemaakt van IPS techniek zijn de kleuren en de kijkhoeken ook niet optimaal waardoor het scherm bij veel gebruik al snel vermoeide ogen oplevert.

Hardware

Omdat de telefoon bedoeld is voor simpel gebruik is de hardware ook niet om over naar huis te schrijven. De Desire 310 beschikt over een quad-core processor met 1,3GHz kloksnelheid, maar deze is van zodanige kwaliteit dat je geen zware applicaties wil gebruiken op dit toestel. Als je het gebruik echter beperkt tot bellen, sms’en en whatsappen dan draait het toestel redelijk soepel. Het standaard intern geheugen van 4GB wordt bijna volledig ingenomen door het besturingssysteem, maar middels een MicroSD kaart kun je dit eenvoudig uit breiden zodat je muziek en andere bestanden op kunt slaan.