De HTC Desire 510 is een goedkope mobiel van de Taiwanese fabrikant. Hij is nadrukkelijk gericht op een publiek dat niet teveel eisen stelt aan een telefoon. Het grootste pluspunt aan dit toestel is de 4G connectiviteit zodat je overal over een razendsnelle internetverbinding beschikt.
De telefoon is van een gemiddeld formaat met zijn 4,7 inch display en is voorzien van een weinig opvallende plastic behuizing. Een nadeel van deze plastic behuizing is de gladde achterkant waardoor hij net iets minder lekker in de hand ligt dan toestellen die beschikken over een metalen behuizing. In deze prijsklasse kun je dat echter niet verwachten.

Camera

De camera op dit toestel is zeer matig te noemen. Hij beschikt wel over 2 camera’s, maar de camera aan de voorzijde is met een sterkte van 300kP bijna te verwaarlozen. De camera aan de achterzijde beschikt over 5 megapixel, dit betekent in de praktijk dat als je onder perfecte lichtomstandigheden een foto maakt, deze er goed uitziet op klein formaat en zolang je er niet op inzoomt. Als de camera een belangrijk aspect van de telefoon is in je dagelijks gebruik, dan is dit toestel niet aan te raden.

Display

Het 4,7 inch LCD beeldscherm beschikt over een resolutie van 854 bij 480 pixels. Op dit schermformaat is dat zeer weinig te noemen. Als je op zoek bent naar een mobiel om veel video of foto’s op te bekijken dan is het absoluut aan te raden een scherm met minimaal een HD resolutie te zoeken. Ben je echter een gebruiker die zich beperkt tot bellen, sms’en en whatsappen dan is deze resolutie geen probleem en zou je met dit toestel prima uit de voeten kunnen. Door het gebruikte LCD paneel worden kleuren redelijk weergegeven en is het contrast redelijk. Hierdoor kun je ook in fel daglicht je scherm aflezen.

Hardware

De Desire 510 is voorzien matige hardware die al snel traag aan zal voelen bij gebruik van iets anders dan de populairste applicaties. Whatsappen, browsen, bellen en sms’en gaat vlot en soepel door de quad-core processor met een 1,2GHz kloksnelheid en 1GB werkgeheugen. Mocht je echter vaak meerdere apps tegelijk gebruiken, of zwaardere apps dan wordt de mobiel merkzaam langzamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *