Dit toestel is er een uit de Desire lijn van de Taiwanese fabrikant. Dit betekent een lage prijs en niet de mooie afwerking en het materiaalgebruik die je krijgt in topmodellen van HTC. Wat meteen opvalt aan de telefoon is dat het design net iets anders is dan andere HTC’s. De zwarte balk die zich normaal onder het scherm bevind heeft plaatsgemaakt voor fysieke knoppen. Hier is opzich niets mis mee, behalve dat de knoppen niet fijn werken. Ze moeten erg hard aangetikt worden om ze te gebruiken, dit is wel een punt van aandacht doordat deze knoppen veelvuldig gebruikt moeten worden.

Camera

De telefoon beschikt over 2 camera’s zoals je mag verwachten van een moderne smartphone. De camera aan de voorzijde beschikt over 2 megapixel en is daarmee geschikt om videogesprekken mee te voeren. De camera aan de achterzijde daarentegen is vrij bedroevend met 5 megapixels. In perfecte omstandigheden is het mogelijk een enigszins leuke foto te maken, maar het is dan wel raadzaam om deze niet op groot formaat te bekijken. Voor de camerafuncties is deze mobiel niet aan te raden en is het wijs om te kijken naar wat duurdere toestellen.

Display

Het vrij forse 5 inch display is voorzien van een LCD paneel met een magere resolutie van 960 bij 540 pixels. Dit betekent in de praktijk dat al het andere dan tekstapplicaties dat je op deze telefoon wil bekijken er niet heel scherp uitzien. Ook de kleurweergave en de kijkhoeken zijn niet om over naar huis te schrijven. Het scherm is precies dat wat je verwacht van een absoluut instapmodel, als je dus op zoek bent naar een toestel met een mooi scherm, dan kun je beter blijven zoeken.

Hardware

De telefoon is voorzien van een oude Qualcomm Snapdragon processor. Deze processor heeft 4 kernen en een klokfrequentie van 1,2 GHz, samen met de 1GB werkgeheugen is dit voldoende om ervoor te zorgen dat standaard applicaties zonder haperingen draaien. Ben je echter een gebruiker die veel multitaskt dan is de aanwezige hardware onvoldoende. Er is wel een Dual Sim mogelijkheid ingebouwd in dit toestel, dus als je op zoek bent naar een telefoon zonder poespas en 2 simkaarten wil gebruiken voor bijvoorbeeld werk en privé, dan kun je dit toestel overwegen.