De HTC Desire 530 is een nieuw budgetmodel van het merk HTC. Het design is opvallend, het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een goede camera.

Het opvallende design

Zoals net al genoemd is het design van dit nieuwe model opvallend te noemen. Het heeft namelijk een verfspetter design. Zelf noemt HTC dit: Micro Splash. Het komt er op neer dat dit unieke toestel een bijzonder ontwerp heeft met verschillende stipjes en dergelijke. De HTC Desire 530 is ook verkrijgbaar zonder de Micro Splash.

 

De behuizing van het toestel is van plastic en is 146,9 x 70,0 x 8,3 mm groot. Hierdoor is het toestel ook redelijk licht met een gewicht van 140 gram. Het toestel voelt fijn in de hand door dit lichte gewicht en door de afgeronde hoeken. Het scherm is groot, namelijk 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Per inch zijn dit ongeveer 261 pixels, erg goed voor de telefoon uit deze prijsklasse.

De software van de HTC 530

Het toestel draait op de Android 6.0 Marshmallow in combinatie met HTC Sense 7.0G. Het Android systeem het beste en snelste Android systeem wat er op dit moment is. Hiermee draait het toestel dan ook uitstekend. Deze versie van het Android systeem komt met een aantal leuke eigenschappen en features die ook op dit HTC toestel van toepassing zijn. Denk aan een persoonlijke assistent die je ten alle tijde relevante informatie kan geven over bijvoorbeeld het artikel op je scherm. Dit Android systeem zorgt er ook voor dat de gebruiker van het toestel zelf alle applicatie machtigingen kan beheren.

De Sense 7.0G is een goede versie van de HTC software. Het zrgt ervoor dat de intervace niet te veel afwijkt en dat er weinig bloatware wordt meegeleverd richting het toestel. Met de BlinkFeed kan je het sociale homescherm openen door naar links te vegen.

De hardware

De hardware wordt aangedreven door de 1,1 GHz processor. Dat samen met 1,5 GB werkgeheugen zorgt ervoor dat het toestel gemakkelijk mobiele websites kan be zoeken en berichtjes kan verzenden. De accu van het toestel heeft 2200 mAh aan accucapaciteit. Dit is voldoende om de dag mee door te komen, ook heeft HTC een besparingsmodus toegevoegd. Hierdoor kan je met het laatste restje energie nog lang doen.

De camera

De camera van het toestel is prima en vergelijkbaar met andere toestellen. De 8 megapixel camera aan de achterzijde zorgt voor duidelijke en scherpe foto’s. De 5 megapixel camera aan de voorzijde zorgt er voor dat je duidelijke selfies kan maken en versturen.