HTC brengt met de Desire 610 een doorontwikkeling op de basistelefoon van de Taiwanese fabrikant. Met de Desire 610 krijg je een toestel met een 4,7 inch display en een plastic behuizing. De plastic behuizing is een direct gevolg van het drukken van de kosten, om de telefoon voor een groot publiek toegankelijk te maken moest HTC ervoor kiezen de aluminium behuizing van topmodellen te vervangen door plastic. Het design blijft echter herkenbaar voor HTC.
Ten opzichte van zijn voorganger, de Desire 510, zijn er wijzigingen op vrijwel elk gebied. Het beeldscherm is nieuw, de camera’s zijn verbeterd en de hardware is krachtiger geworden.

Camera

De camera’s op het toestel zijn vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. De Desire 610 beschikt over een camera aan de achterzijde met 8 megapixels die onder goede omstandigheden redelijke foto’s maakt en video’s kan maken in HD kwaliteit. De beeldkwaliteit van de geschoten foto’s en video’s is echter niet heel geweldig, maar dat is te verwachten voor een dergelijke prijs. De camera aan de voorzijde is zeer verbeterd ten opzichte van voorgangers, deze beschikt nu over 1,3MP en is nu beter geschikt om mee te videobellen of selfies mee te maken.

Display

Het 4,7 inch LCD beeldscherm beschikt over een grotere resolutie van 960 bij 540 pixels. Ondanks dat dit een verbetering is, is het nog steeds matig te noemen. Gebruikers die een mooi beeld willen op hun toestel kunnen beter naar duurdere telefoons kijken. De kleuren en het contrast zijn echter zeer goed te noemen voor een mobiel in deze prijsklasse. Het scherm is wel een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het blijft wel nog steeds een scherm dat enkel voldoet als je niet meer dan tekstapplicaties gebruikt, wil je veel beelden kijken dan is deze resolutie niet aan te raden.

Hardware

De HTC Desire 610 beschikt over nieuwere krachtigere hardware en Android 4.4. Hierdoor is het toestel aanzienlijk sneller geworden dan zijn voorganger. De 1,2 GHz quad-core processor en 1GB werkgeheugen zijn voldoende voor het gebruiken van standaard applicaties en apps zoals Whatsapp. Mocht je echter veel gebruik maken van je telefoon en veel multitasken dan is het raadzaam om naar een krachtiger toestel te zoeken. De Desire 610 beschikt wel over 4G connectiviteit zodat je overal over razendsnel internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *