Over de HTC Desire 650

De HTC Desire 650 is een midrange toestel met een laag prijskaartje. De smartphone is voorzien van het een-na-laatste besturingssysteem van Google, Android 6.0 Marshmallow. HTC heeft niet bespaard op de vormgeving van het toestel, want de behuizing bijvoorbeeld is goed uitgedacht. De behuizing heeft een ribbelpatroon. Daardoor ziet de smartphone er iets luxueuzer uit, maar het toestel is daardoor ook beter vast te houden.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de HTC Desire 650

De HTC Desire 650 is een midrange toestel met een laag prijskaartje. De smartphone is voorzien van het een-na-laatste besturingssysteem van Google, Android 6.0 Marshmallow. HTC heeft niet bespaard op de vormgeving van het toestel, want de behuizing bijvoorbeeld is goed uitgedacht. De behuizing heeft een ribbelpatroon. Daardoor ziet de smartphone er iets luxueuzer uit, maar het toestel is daardoor ook beter vast te houden.

Bij introductie van dit model kost het toestel bijna 200 euro. HTC heeft zelfs een eigen slogan voor de HTC Desire 650 bedacht: “50% egaal, 50% geribbeld. 100% plezier’.

Een luxe design

Het design van de HTC Desire 650 is volgens de fabrikant zelf ‘uniek’. De bovenkant van het toestel voelt glad en egaal aan, terwijl de onderkant van het toestel meer grip moet geven. Dat komt doordat de fabrikant de bovenkant glad gehouden heeft, terwijl de onderkant geribbeld is. HTC zegt dat geen enkele andere smartphone –zelfs die uit de eigen collectie – deze functie niet heeft.

Buiten dat de behuizing er daardoor goed uitziet, heeft het ook nog een functie. De smartphone heeft een iets betere grip, zodat hij minder snel uit je handen valt.

Specificaties HTC Desire 650

De HTC Desire 650 is de opvolger van de HTC Desire 628. De smartphone beschikt niet over de laatste versie van Android, maar over de een-na-laatste-versie. Momenteel wordt het toestel geleverd met Android 6.0 Marshmallow. Een belangrijke reden voor het feit dat het toestel iets verouderde software draait, is dat HTC haar eigen skin meelevert. Het is niet duidelijk of de fabrikant van plan is ooit nog een nieuwe update voor dit toestel uit te brengen. Een dergelijk nieuw besturingssysteem is wel in ontwikkeling, maar vooral voor smartphones van het hogere segment. Bij aanschaf van dit toestel dien je dus goed te beseffen dat je kiest voor een smartphone met iets verouderde software. Er is geen uitzicht op een update. Veel critici zijn ontevreden over het feit dat dit toestel met oudere software verschenen is, omdat Android 7.0 bij introductie van dit toestel al ruim vijf maanden oud is. Andere, high-end toestellen van HTC hebben wel de beschikking over het nieuwe besturingssyteem.

Dit toestel heeft een 5 inch LCD TFT-scherm met een lagere resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daardoor licht de dichtheid lager en is het beeld iets minder scherp. Toch is het scherm voldoende. Bovendien wordt het toestel aangestuurd door een Snapdragon 400-processor, begeleid door 2GB werkgeheugen. Dee processor is in 2013 uitgebracht en wordt aangeduid als een low- tot midrange processor. De chip heeft een kloksnelheid van vier keer 2,3 GHz en vier keer 1,3 GHz. Deze combinatie moet ertoe leiden dat de batterij minder snel leegloopt. Samen met een minder hoge resolutie op het beeldscherm is de accu inderdaad iets levendiger,

Camera

Op gebied van camera is de HTC Desire 650 een midrange toestel. Het toestel beschikt over een 13 megapixel camera met ledflitser aan de achterkant, waardoor het toestel ook in het donker aardige foto’s kan schieten. Aan de voorzijde heeft HTC gekozen voor een 5 megapixel camera.

En verder

Deze smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow met HTC’s geprezen HTC Sense-skin. De skin staat bekend om een groot gebruikersgemak en zal later mogelijk geüpdatet worden naar Android 7.0 Nougat. De smartphone heeft 16GB interne opslagruimte, maar dit is verder uit te breiden met een MicroSD-kaart. De smartphone kan uiteindelijk tot 256 GB uitbreiding aan. Door de lage prijs van MicroSD-kaarten is dit maar zelden een echt probleem.

De smartphone is bovendien vooral betaalbaar. Dit toestel is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een goede smartphone, maar daar niet te veel voor willen betalen. Dat is precies de markt die HTC aan wil spreken. Daardoor is het scherm bijvoorbeeld niet voorzien van een Full HD-display of de laatste processor. De smartphone is dan ook bedoeld voor mensen die een ‘gewoon goede’ smartphone willen. De HTC Desire 650 is een snelle smartphone en daarmee kan de gemiddelde consument goed uit de voeten.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC Desire 650 is een smartphone die bij introductie 200 euro kost. Bovendien is er maar een beperkte keuze: de smartphone is verkrijgbaar in de kleuren groen (Lime Light) en zwart (Arctic Night). Als je een ‘gewoon goede smartphone’ zonder al te veel poespas wilt, kies je voor de HTC Desire 650. Deze smartphone heeft niet de beste specificaties, de laatste chipset, het beste scherm of de laatste updates, maar met zijn prijs van 200 euro is dit goed te rechtvaardigen.