Dit is een toestel van HTC dat vooral opvalt door het grote oog aan de voorzijde. De Taiwanese fabrikant heeft op dit toestel namelijk een super krachtige camera aan de voorzijde geplaatst. In navolging van Huawei richt HTC zich met dit toestel op de steeds groter wordende groep mensen die veel waarde hecht aan het nemen van selfies in hoge kwaliteit.
Naast de nieuwe camera aan de voorzijde is het toestel anders dan andere HTC topmodellen niet voorzien van een aluminium behuizing, maar een van plastic. Voordeel van deze aanpak is wel dat de Desire Eye spatwaterdicht is.

Camera

De Desire Eye beschikt zoals eerder genoemd over een uitzonderlijke camera aan de voorzijde, maar exact dezelfde cameramodule van 13 megapixels is ook aan de achterzijde geplaatst. Er zit wel verschil in de afstellingen van beide cameramodules, waardoor foto’s niet identiek zijn. Beide camera’s beschikken over een dubbele LED flitser waardoor objecten in het donker natuurgetrouwer belicht worden. Een nadeel is wel dat op allebei de camera’s optische beeldstabilisatie ontbreekt, hierdoor is het maken van scherpe foto’s of video’s in donkere omgevingen een uitdaging.

Display

De telefoon is door zijn grote scherm van 5,2 inch allerminst klein te noemen en is zelfs groter dan de HTC M8 en M9. Het display beschikt over een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, dit zorgt ervoor dat individuele pixels bijna niet te onderscheiden zijn. Het paneel beschikt over goede kleurwaardes en een goed contrast, waardoor het met recht een high-end scherm te noemen is. Door de hoge helderheid is het scherm ook in fel buitenlicht goed af te lezen.

Hardware

De Desire Eye is onderhuids van veelal dezelfde hardware voorzien als de HTC M8. Enkel op een paar punten verschilt dit. Net als de M8 is de Eye voorzien van een Qualcomm quad-core processor met 2,5 GHz kloksnelheid en 2GB werkgeheugen die het toestel vlot aandrijven. De Desire Eye is voorzien van de nieuwste draadloze verbindingen op het gebied van WiFi en Bluetooth en ondersteunt ook 4G. De telefoon is standaard voorzien van 16GB intern geheugen, maar is nog uit te breiden middels een MicroSD kaart waardoor je nooit te weinig opslagruimte zult hebben.