• Dennis
  • 0

De HTC HD2 is inmiddels zes jaar oud en werd destijds geleverd met Windows Mobile 6.5. Een ontwikkelaar is er nu in geslaagd het toestel te voorzien van Android 6.0 Marshmallow.

De ontwikkelaar die onder het pseudoniem ‘macs18max’ werkt, heeft er een sport van gemaakt om de nieuwste software op oudere toestellen te laten werken. Volgens de ontwikkelaar is het installeren van Android 6.0 op de HTC HD2 gelukt, maar werkt het niet vlekkeloos. Zo kunnen gebruikers er niet mee bellen of apps gebruiken. Alleen het scherm, WiFi en geluid werken.

HTC HD2

Windows Mobile
Oorspronkelijk werd de HTC HD2 geleverd met Windows Mobile 6.5. Het is één van de laatste smartphones die met dat besturingssysteem geleverd werd. Jarenlang veroverde Windows Mobile de markt van besturingssystemen voor smartphones. Tegenwoordig leiden Android en iOS de markt en werd Windows Mobile aan alle kanten ingehaald.

In 2010 besloot Microsoft Windows Phone, de opvolger van Windows Mobile te ontwikkelen. Toch besloten steeds meer fabrikanten voor het gebruik van Android en daarmee slonk het marktaandeel van Microsoft op smartphonegebied.

Vlaggenschip
De HTC HD2 was in 2009 echt een vlaggenschiptoestel van HTC. Het toestel beschikte als één van de eerste smartphones over een 1 GHz processor. Bovendien had het toestel een 4,3 inch touchscreen. Pas in 2011 kwam Samsung met de Samsung Galaxy S II, dat het eerste toestel was, dat te vergelijken was met het toestel van HTC.

Tegenwoordig worden er nog steeds toestellen verkocht die lijken op de HTC HD 2, zowel in uiterlijk als op gebied van hardware. Het gaat vaak om mid-range toestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...