• Dennis
  • 0

HTC heeft deze week de HTC One S9 aangekondigd. Van de buitenkant lijkt het toestel sterk op de HTC 10, maar onder de motorkap lijkt de telefoon meer op de HTC One M9 van vorig jaar. Het toestel is een alternatief voor de HTC One M9 en is om die reden ook een stuk vriendelijker geprijsd. Zo gaat het toestel 499 euro kosten.

HTC One S9
Specificaties

De HTC One S9 moet de nieuwe middenmoter van HTC worden. Het toestel beschikt over een 5 inch groot Full HD-beeldscherm, met een 2 GHz octacore processor van MediaTek. De processor is een Helio X10 en wordt begeleid door 2 gigabyte werkgeheugen. Daarnaast heeft het toestel 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, die bovendien nog kan worden uitgebreid met een 2 MicroSD-kaart tot 2 terabyte.

Font-facing speakers

De HTC One M9 beschikte over stereo font-facing speakers en ook de HTC One S9 krijgt deze tot zijn beschikking. De kwaliteit is getweakt met HTC’s eigen HTC BoomSound technologie. Daarnaast is ook de ondersteuning voor Dolby Surround-sound aanwezig.

Camera

Daarnaast heeft de HTC One S9 een camera met een resolutie van 13 megapixels aan bood aan de achterzijde van het toestel, eveneens als een UltraPixel-camera van 4 megapixel aan de voorzijde van het toestel. De camera aan de achterkant van het toestel beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS) en een duo-tone flitser.

Accu

De accu van de HTC One S9 verschilt niets ten opzichte van de HTC One M9. HTC geeft het toestel dezelfde accu met hetzelfde vermogen van 2840 mAh mee.

Prijzen en beschikbaarheid

Het lijkt voor de hand te liggen dat de HTC One S9 ook naar Nederland zal komen, al heeft de fabrikant dat nog niet officieel bevestigd. Het toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro. De smartphone draait direct uit de doos op het nieuwste besturingssysteem van Android, Android 6.0 Marshmallow. HTC heeft daar haar eigen Sense 8-schil overheen geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...