HTC heeft tijdens de feestdagen een nieuw toestel in China gepresenteerd. Het gaat om de HTC One X9. Het nieuwe toestel is zeer uitgebreid en moet omgerekend zo’n 340 euro gaan kosten. 

Het is geen verrassing dat HTC met dit toestel komt. Al sinds maart 2015 kwamen er geregeld geruchten en details naar buiten. Het is nog niet duidelijk of het toestel alleen bestemd is voor de Chinese markt, of dat de smartphone ook naar Europa komt.

HTC One X9

Westerse markt?
Gezien de specificaties kunnen we bij de HTC One X9 spreken van een ‘typische Chinese smartphone’. De HTC One X9 heeft een groot scherm van 5,5 inch met Full HD-resolutie. MediaTek heeft de processor voor het nieuwe toestel geproduceerd. Daarom kreeg de smartphone een 2,2 GHz Hello X10 octacore processor mee.

Daarnaast beschikt de telefoon over maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is nog verder uit te breiden tot maximaal 200 gigabyte, aan de hand van een MicroSD-kaart. Met deze specificaties lijkt het hier dus te gaan om een midrange tot highrange toestel.

Toch is de prijs er niet naar. Waar andere, vergelijkbare toestellen gemakkelijk de 600 euro aantikken, kost de HTC One X9 omgerekend maar zo’n 340 euro. De specificaties gecombineerd met de prijs, lijken daarom een goede combinatie voor de westerse markt.

Camera
Daarnaast heeft HTC ook niet bespaard op de camera. De primaire camera is 13-megpapixel en de camera aan de voorzijde van het toestel heeft 5 megapixel. In een keuringsrapport van de Chinese overheid is te lezen dat het toestel 170 gram weegt en 75,9 mm lang is. De dikte bedraag ongeveer 8 centimeter.

Prijzen en beschikbaarheid
Op dit moment is de HTC One X9 alleen beschikbaar voor de Chinese markt. Het toestel kost daar 2400 Yuan, wat neerkomt op zo’n 340 euro. Als HTC de telefoon ook in Nederland uit zou brengen, zou de prijs op zo’n 450 tot 500 euro liggen. HTC heeft nog geen introducties voor de westerse of Europese markt gedaan en dus is het nog niet bekend of het toestel ook daadwerkelijk naar Nederland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *