• Dennis
  • 0

HTC heeft tijdens de feestdagen een nieuw toestel in China gepresenteerd. Het gaat om de HTC One X9. Het nieuwe toestel is zeer uitgebreid en moet omgerekend zo’n 340 euro gaan kosten. 

Het is geen verrassing dat HTC met dit toestel komt. Al sinds maart 2015 kwamen er geregeld geruchten en details naar buiten. Het is nog niet duidelijk of het toestel alleen bestemd is voor de Chinese markt, of dat de smartphone ook naar Europa komt.

HTC One X9

Westerse markt?
Gezien de specificaties kunnen we bij de HTC One X9 spreken van een ‘typische Chinese smartphone’. De HTC One X9 heeft een groot scherm van 5,5 inch met Full HD-resolutie. MediaTek heeft de processor voor het nieuwe toestel geproduceerd. Daarom kreeg de smartphone een 2,2 GHz Hello X10 octacore processor mee.

Daarnaast beschikt de telefoon over maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is nog verder uit te breiden tot maximaal 200 gigabyte, aan de hand van een MicroSD-kaart. Met deze specificaties lijkt het hier dus te gaan om een midrange tot highrange toestel.

Toch is de prijs er niet naar. Waar andere, vergelijkbare toestellen gemakkelijk de 600 euro aantikken, kost de HTC One X9 omgerekend maar zo’n 340 euro. De specificaties gecombineerd met de prijs, lijken daarom een goede combinatie voor de westerse markt.

Camera
Daarnaast heeft HTC ook niet bespaard op de camera. De primaire camera is 13-megpapixel en de camera aan de voorzijde van het toestel heeft 5 megapixel. In een keuringsrapport van de Chinese overheid is te lezen dat het toestel 170 gram weegt en 75,9 mm lang is. De dikte bedraag ongeveer 8 centimeter.

Prijzen en beschikbaarheid
Op dit moment is de HTC One X9 alleen beschikbaar voor de Chinese markt. Het toestel kost daar 2400 Yuan, wat neerkomt op zo’n 340 euro. Als HTC de telefoon ook in Nederland uit zou brengen, zou de prijs op zo’n 450 tot 500 euro liggen. HTC heeft nog geen introducties voor de westerse of Europese markt gedaan en dus is het nog niet bekend of het toestel ook daadwerkelijk naar Nederland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...