• Dennis
  • 0

De HTC One A9S is deze week in Nederland beschikbaar. HTC kondigde het toestel in september aan en is inmiddels begonnen met de uitgifte van de smartphone. Het model lijkt sterk op de HTC One A9, maar is wel een stuk goedkoper. Dat komt vooral doordat er beknibbeld is op een aantal specificaties en de vormgeving van het toestel.

Voornamelijk op gebied van specificaties moet het toestel inleveren in ruil voor een lagere prijs. Het model van vorig jaar, de HTC One A9 kostte 599 euro bij introductie. De One A9S komt voor 349 euro op de markt.

HTC One A9S

HTC One A9S: goedkoper model

Het toestel mag dan wel goedkoper zijn, maar voelt niet goedkoop aan. De HTC One A9s heeft namelijk een metalen behuizing en een glazen voorkant. Wel heeft de fabrikant een aantal kleine wijzigingen aangebracht: de camera zit nu links en bovendien staat er geen HTC-logo meer boven de hometoets.

Onder de motorkap is de smartphone compleet anders. De HTC One A9 had een AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie, maar vanwege de lage prijs heeft de fabrikant een flinke stap terug gedaan naar een IPS-lcd-beeldscherm met een resolutie van 720p HD. Daarnaast is ook de processor vervangen met een goedkoper exemplaar. Dit model heeft een MediaTek Helio P10-processor aan boord. Het gaat hier om een 2 GHz octacore processor, begeleid door 2 gigabyte of 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit. Het is per regio afhankelijk welk model beschikbaar komt.

Verder beschikt de A9s over een 13 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Daarnaast heeft het toestel een relatief kleine accu van 2300 mAh.

Prijzen en beschikbaarheid

HTC is al begonnen met het uitleveren van de toestellen naar Nederlandse winkels en distributeurs en deze week komen de modellen beschikbaar. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 349 euro en is een goedkoper, lichter broertje van de HTC One A9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...