Over de HTC One A9s

De HTC One A9s is één van de meest besproken smartphones van 2016. Dat komt vooral doordat HTC met dit design de smartphone sterk heeft laten lijken op de iPhone 6S. Kenmerkend zijn bijvoorbeeld de aluminium behuizing, afgeronde hoeken en zelfs de antennestrepen op de achterkant van het toestel.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de HTC One A9s

De HTC One A9s is één van de meest besproken smartphones van 2016. Dat komt vooral doordat HTC met dit design de smartphone sterk heeft laten lijken op de iPhone 6S. Kenmerkend zijn bijvoorbeeld de aluminium behuizing, afgeronde hoeken en zelfs de antennestrepen op de achterkant van het toestel.

De smartphone is bedoeld als het goedkopere broertje van de HTC One M9. Daarvoor heeft HTC wel wat concessies moeten maken. Toch belooft HTC op papier een goede smartphone.

Design

De HTC One A9s doet dus sterk denken aan de iPhone 6. Met een aluminium behuizing, antennestrepen op de achterkant en zelfs de camera steekt een beetje uit, net als bij de iPhone. De achterkant van het toestel is van geborsteld aluminium en daardoor oogt de smartphone erg luxe. Bovendien zorgt de behuizing voor een stevige grip. Wel is de smartphone hoger en breder dan de HTC One M9.

De smartphone weegt 143 gram en daarmee is het toestel goed in de hand te houden. Aan de rechterkant van het toestel vind je de volume- en aanknop. HTC heeft deze knop geribbeld gemaakt, waardoor je zelfs in het donker de knop snel weet te vinden. Aan de onderkant heeft HTC een koptelefoon-ingang en een micro-usb-aansluiting gemaakt. Aan de linkerkant van het toestel vind je simkaart- en microSD-slot.

Scherm

De HTC One A9s heeft een 5 inch scherm van HTC gekregen. Het gaat hier om een beeldschermresolutie van 1920 bij 1080p. Daardoor krijg je een hoge pixeldichtheid, waardoor je de pixels met het blote oog niet kunt zien. De Taiwanese fabrikant kiest voor Full HD-beeldschermen om zo de prijs lager te houden. Gezien het formaat van het beeldscherm is het verschil met bijvoorbeeld QHD niet echt te zien. Door de lagere resolutie gaat de accu van de smartphone bovendien langer mee.

Op het beeldscherm heeft HTC iets bezuinigd: door een Super-lcd te gebruiken. Toch merk je daar in de praktijk weinig van. De teksten en pictogrammen zijn scherp, de fabrikant heeft rekening gehouden met de kijkhoeken en de helderheid kan flink omhoog, waardoor je ook buiten huis goed op je telefoon kan kijken.

Hardware

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 617 processor. Deze processor levert prima prestaties. Je kunt zonder problemen door het interface navigeren. De smartphone is snel opgestart en de telefoon werkt ook met zwaardere applicaties. Als je een volleerde gamer bent, dan is deze smartphone misschien iets minder snel. Toch kun je er prima een spelletje op spelen.

Daarnaast heeft HTC de One A9 een vingerafdrukscanner meegegeven. Deze scanner zit in de homeknop geïntegreerd. Daardoor kun je je vinger gebruiken om de One A9 te ontgrendelen. Dat gaat heel simpel: leg je vinger op de homeknop en binnen een ogenblik kun je je telefoon gebruiken. De scanner werkt volgens HTC snel en er is alles aan gedaan om nauwkeurig te werken. Daardoor hoef je vrijwel nooit meerdere keren te scannen.

Camera

HTC heeft met de One M8 en de One M9 behoorlijk wat kritiek verworven. De camera was niet voldoende. Bij de One A9 maakt de fabrikant het goed. De smartphone is voorzien van een 13 megapixel camera aan de achterzijde. De camera is in staat scherpe foto’s te maken. Met de camera app kun je bovendien ook zelf het een en ander instellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de selfie-, hyperlapse-, of slow motion modus. Daarnaast kun je ook volledige omgevingen fotograferen aan de hand van panorama. De smartphone fotografeert in 1920 bij 1080 pixels. Filmen kan ook tot 30 frames per seconde.

Aan de voorzijde vinden we de 4 ultrapixel camera. Deze is in staat beter om te gaan met donkere omstandigheden. Op die manier kun je ook prima selfies maken als er iets minder licht is.

En verder

De HTC One A9 heeft een accu van 2150 mAh. Daarmee kun je ongeveer een dag werken. Wel heeft HTC op meerdere manieren, waaronder bij het scherm, accu besparende maatregelen genomen. Het toestel ondersteunt bovendien Quick Charge 2.0, waardoor je binnen een uur het toestel volledig op kan laden. De snellader dien je apart aan te schaffen en wordt niet bij de smartphone meegeleverd.

Prijzen en beschikbaarheid

Deze smartphone draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow. Mogelijk komt HTC later met een update naar Android 7.0 Nougat. Zoals bij alle toestellen van HTC is ook dit model voorzien van de eigen Sense-skin. Dit toestel heeft een adviesprijs van 599 euro en is verkrijgbaar in de kleuren: Opal Silver, Carbon Gray en Topaz Gold.