Het nieuwe topmodel dat HTC binnenkort op de markt wil brengen is nog niet gereed voor grootschalig gebruik. Tijdens benchmarks is de temperatuur van het toestel opgelopen tot maar liefst 55 graden, wat oververhitting betekend. HTC heeft laten weten dat er nog gesleuteld moet worden aan de software.

Allereerst ziet het toestel er qua design erg mooi uit. De M9 zet de hele reeks pracht toestellen van HTC gestaagd door. Helaas verloopt nog niet alles even soepel, zoals HTC wel had gehoopt. Bij intensieve benchmarks is gebleken dat het toestel namelijk erg warm kan worden, zo’n 55 graden. Je begrijpt zelf vast wel dat dit niet helemaal goed is.

„HTC One M9 software is nog niet af”

Dit liet Jeff Gordon weten op twitter. Het praat niet volledig goed dat het toestel zo warm wordt, maar betekent wel dat er nog aanpassingen gaan komen. Voor HTC zelf betekend dit natuurlijk ook enig oponthoud waar ze totaal niet op zaten te wachten.

Waarschijnlijk zal de snelheid teruggedraaid worden, waardoor de hitte weer af zal nemen. Althans dat is het meest logisch om te doen. De reden van de overhitting op dit moment is nog niet duidelijk, maar HTC groeit hierdoor in ieder geval niet qua aanzien. HTC zal dus alle zeilen bij moeten zetten om dit probleem te verhelpen om zo alsnog een fantastische telefoon op de markt te brengen.

HTC One M9 in Nederland

De release in Taiwan werd door HTC al uitgesteld, omdat het toestel daar te maken had met een softwarebug. Eigenlijk werd het toestel daar deze week verwacht, maar dat loopt dus iets uit. Er is verder nog niks bekend over een uitstel van de release datum in Nederland, dus misschien zijn deze twee problemen snel genoeg verholpen. Laten we het in ieder geval hopen, want dan is de HTC One M9 eind maart in de winkels te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *