Sinds gisteren is de HTC One M9 Prime Camera Edition overal in Nederland verkrijgbaar. Het toestel gaat de HTC One M9 vervangen. De HTC One M9 Prime Camera Edition is honderden euro’s goedkoper.

Vorig jaar maakte de fabrikant al de opmerkelijke keuze om het vlaggenschiptoestel om te wisselen met een flink goedkoper model en dit jaar doet de fabrikant dat opnieuw. Op gebied van design lijkt de Prime Camera Edition precies op de HTC One M9. Daarnaast is ook onder de motorkap niet veel gewijzigd, al heeft HTC wel wat besparingen doorgevoerd om wat op de prijs af te kunnen dingen.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Onder de motorkap van de HTC One M9 Prime Camera Edition

Ten eerste heeft de HTC One M9 Prime Camera Edition een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Onder de motorkap vinden we een chipset van MediaTek, namelijk de Helio X10 quadcore processor met 2 GHz kloksnelheid. Daarnaast heeft de smartphone 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslag. Deze opslag is nog verder uit te breiden aan de hand van een Micro SD-geheugenkaart, tot maar liefst 2 terabyte.

Features

Net als bij de HTC One M9 heeft de fabrikant ook bij de Prime Camera Edition het toestel weer voorzien van stereo front-facing speakers. HTC heeft een eigen audiotechnologie genaamd ‘HTC BoomSound’ en die technologie wordt weer gebruikt voor de beste audiokwaliteit. Daarnaast heeft het toestel ook ondersteuning voor Dolby Surround sound.

Aan de achterzijde van de HTC One M9 Prime Camera Edition vinden we een 13 megapixelcamera. Aan de voorzijde is eveneens een camera te vinden, een 4 megapixel-camera, die HTC Ultra Pixel noemt. De camera aan de achterkant van het toestel heeft ondersteuning voor optische beeldstabilisatie en beschikt daarnaast over een duo-tone flitser.

De accu is ten opzichte van zijn voorganger gelijk gebleven. Ook dit toestel beschikt over een 2840 mAh accu.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC One M9 Prime Camera Edition is in Nederland te koop tegen een aanschafprijs van 499 euro. Het toestel draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow, met de Sense 8-interface van HTC zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *