Telefoonfabrikant heeft de skin die over het nieuwe besturingssysteem Android 6.0 Marshmallow komt, afgerond. De nieuwe ROM wordt voorlopig alleen uitgebracht voor het huidige vlaggenschip van de fabrikant, de HTC One M8.

In de eerste landen komt de update van Android 6.0 Marshmallow voor de HTC One M8 vandaag al uit. Onder die landen is Nederland nog niet beschikbaar, al is de verwachting dat de update snel zal volgen.

Android 6.0

Laatste grote update
Android 6.0 Marshmallow zal de laatste grote update voor de HTC One M8 worden. Het toestel is nu twee jaar oud en de HTC One M9 is al officieel aangekondigd. Waarschijnlijk zullen kleine versies voor Marshmallow nog wel uitgerold worden.

Vice President Product Management bij HTC, Mo Versi, zegt dat de update voor de One M8 helemaal klaar is. Klanten in de Verenigde Staten krijgen de eer om de nieuwe software als eerste te kunnen installeren op hun smartphone.

Amerikaanse update
Voorlopig wordt de update dus alleen in Amerika uitgebracht. Waarschijnlijk komt de update ook snel naar de Europese landen, maar daarover heeft HTC nog geen officiƫle mededelingen gedaan. Het blijft dus de vraag of en wanneer de fabrikant de update voor de HTC One M8 ook naar Nederlandse landen zal brengen.

Verbeteringen
Android 6.0 Marshmallow is de nieuwste versie van Android en werd eind september door Google uitgebracht. De softwaremaker heeft vooral het energieverbruik in het nieuwste besturingssysteem flink geoptimaliseerd. Daarmee zal de One M8 het een stuk langer uithouden. Daarnaast kunnen gebruikers van de update per app bepalen welke app bepaalde machtigingen wel of niet krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *