• Dennis
  • 0

HTC heeft in Rusland de HTC One X10 geïntroduceerd. Eerder gingen er al geruchten dat de Taiwanese fabrikant een toestel zou willen presenteren dat voorlopig alleen voor de Russische markt bedoeld is.

Het is nog niet duidelijk of de HTC One X10 ook naar de Benelux zal komen, maar de mogelijkheid is zeker aannemelijk. De HTC One X10 is bedoeld als een goedkopere, middenklasse variant voor de HTC 10, het duurdere vlaggenschiptoestel van HTC.

HTC One X10 is goedkopere variant

De HTC One X10 is de goedkopere, midrange variant van de HTC 10. De HTC 10 werd vorig jaar gepresenteerd en er is op dit moment nog geen opvolger voor geïntroduceerd. Om die reden brengt de Taiwanese fabrikant nu een goedkopere variant uit, bedoeld voor markten die de prijs van de HTC 10 te hoog gegrepen vinden. Een belangrijke functie van het nieuwe toestel, is dat dit toestel een behoorlijk grote accu heeft van 4000 mAh.

Dat terwijl het beeldscherm 5,5 inch is. Daarmee zou het toestel een zeer groot uithoudingsvermogen hebben.

Specificaties HTC One X10

De HTC One X10 heeft een Helio P10-processor onder de motorkap. Het gaat hier om een 2GHz octacore processor, begeleid door 3GB werkgeheugen en 32GB interne opslagcapaciteit. Aan de hand van een microSD-kaartje is dit verder uit te breiden.

Verder heeft het toestel een 16 megapixel camera aan de achterkant van het toestel en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Daarnaast heeft HTC een vingerafdruksensor aan de achterkant van het toestel geplaatst. Dat is opmerkelijk, want bij de HTC 10 vonden we deze functie nog aan de voorzijde van het toestel. De HTC One X10 beschik over dual-simondersteuning. Daarmee kun je twee nano-simkaarten tegelijk plaatsen en gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Voorlopig komt de HTC One X10 alleen beschikbaar in Rusland. Het ligt voor de hand dat het toestel later ook naar de Benelux zal komen. De specificaties zijn namelijk geschikt voor gebruik in Europa. HTC heeft zelf niet bevestigd dat het toestel ook naar andere landen komt. Om die reden hebben we dan ook geen informatie over eventuele Europese prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...