Smartphonefabrikant HTC heeft zoals verwacht deze week het nieuwste toestel, de HTC One A9 gepresenteerd. Eerder lekten er al details over het toestel en nu heeft HTC de daadwerkelijke specificaties bekendgemaakt.

De A9 krijgt een 5 inch Full HD AMOLED-scherm en is in november al te koop. Out of the box draait HTC One A9 Androids nieuwste besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow.

Design
HTC beloofde een zeer intuïtieve smartphone en heeft daar zijn ontwerp op aangepast. Wie graag een iPhone 6 wil hebben voor een goedkopere prijs, vindt in de One A9 waarschijnlijk uitkomst. Het design is nagenoeg hetzelfde. Belangrijkste vergelijking is dat uiterlijk is de keuze voor antennestrepen. Net als bij de iPhone heeft de A9 namelijk ook twee stroken plastic waaraan de antennes van het toestel gekoppeld zijn. Daarnaast is het toestel is dezelfde kleuren te verkrijgen, te weten: grijs, zilver en goud.

Doordat de One A9 sterk lijkt op de iPhone 6, zou het toestel intuïtief aan moeten voelen. Het toestel is gemaakt van metaal en beschikt aan de achterkant over 13 megapixel camera met dual led-flash. De camera kan video’s opnemen in Full HD met een framerate van 30 frames per seconde.

De camera kan niet meer frames opnemen, omdat de processor waar HTC voor gekozen heeft, dat niet aan kan. Het gaat om een midrange-chip die ervoor zorgt dat het niet mogelijk is dat Ultra HD is in te schakelen, of Full HD met 60 frames per seconde kan filmen.

 

HTC One A9 White

Voorkant
HTC heeft de voorkant van het toestel ook met een camera uitgerust. Deze heeft een resolutie van 4 megapixel. Eerdere geruchten beloofden een 5 megapixel camera. Zoals verwacht heeft de HTC One A9, in tegenstelling tot de duurdere M9 een vingerafdrukscanner, die in de fysieke homeknop is geïmplementeerd.

De One A9 heeft een 5 inch AMOLED-scherm en een fysieke homeknop. Alle andere knoppen zijn on screen te vinden. De speaker is – net als bij veel andere toestellen – aan de onderkant te vinden, in plaats van aan de zijkanten. De speakers beschikken niet over het paradepaardje van HTC, de HTC Boomsound-technologie.

Processor
HTC kiest gezien de lagere prijs niet voor een high-end chip, maar voor een middenmoter. Het gaat hier om de Qualcomm Snapdragon 617. Eerder gingen er nog geruchten dat de nieuwe smartphone een Snapdragon 620 zou krijgen, maar dat bleek toch te hoog gegrepen. De chip wordt namelijk pas in januari verwacht. De 617 is desalniettemin een chip met vier rekenkernen van 1,5 GHz en vier rekenkernen van 1,2 GHz. Daarmee moet de batterij langer mee gaan.

De chip ondersteunt QuickCharge 3.0, waarmee het mogelijk is binnen een half uur het toestel tot 80 procent op te laden.

Opslagcapaciteit
Het toestel is in twee versies te verkrijgen: met 16GB opslagcapaciteit en 2 GB RAM-geheugen, of het duurdere model dat beschikt over 32GB opslagcapaciteit en 3GB aan werkgeheugen. Eerder werd verwacht dat het nieuwe model niet zou beschikken over een microSD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden, net zoals Samsung deed met de Galaxy S6. HTC heeft toch voor een uitbreidingsmogelijkheid gekozen: het is mogelijk de capaciteit te vergroten naar maximaal 2TB.

Beschikbaarheid
De HTC One A9 wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow. HTC heeft de ROM wel bewerkt, waardoor de telefoon meer op een HTC-product lijkt. Het toestel ligt vanaf november in de winkels en gaat voor het kleinste model 599 euro kosten. HTC brengt het toestel uit in de kleuren zilver, grijs en goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *