• Dennis
  • 0

HTC is dit jaar begonnen met het uitrollen van het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 7.0. Onder andere de HTC 10 en de HTC One M9 komen in aanmerking voor de update. HTC startte de uitrol, maar heeft onderweg de uitrol stopgezet.

Er kwamen verschillende bugs en problemen aan het licht die de fabrikant ertoe noopten om de uitrol, stop te zetten. HTC doet voorlopig het advies aan Nederlandse gebruikers om de updates niet te installeren, zelfs niet als deze wel al beschikbaar zijn.

HTC Android 7.0 Nougat melding

Gebruikers HTC wachten al een tijdje

De gebruikers van HTC wachten al een tijdje op de update naar Android 7.0 Nougat. De fabrikant heeft de update al een tijd lang beloofd. Eigenlijk zou HTC de update aan het eind van 2016 al uitrollen, maar dat gebeurde niet. Voornamelijk gebruikers van de HTC 10 zitten te wachten op de update.

De fabrikant uit Taiwan liep aanvankelijk op schema met de update, maar liep kort daarna vertraging op. HTC wordt geplaagd door problemen en bugs binnen de update. Hoe verder de fabrikant ging met de uitrol van de update, des te meer problemen kwamen aan het licht. Daarom besloot de fabrikant voorlopig de update stil te leggen.

Bugs en problemen plagen HTC

HTC staat bekend als een fabrikant die goede ondersteuning biedt voor haar smartphones en zorgvuldig ter werk gaat. Het is dan ook opvallend dat juist deze fabrikant tegen problemen aanloopt.

De fabrikant heeft inmiddels een nieuwe versie van Android 7.0 gepubliceerd, maar die zou niet geschikt zijn voor Nederlandse gebruikers. De fabrikant geeft aan dat ‘onze’ versie nog getest wordt. HTC’s product en service director Graham Wheeler meldt op Twitter dat er een nieuwe update klaarstaat, maar dat die update alleen voor betatesters bedoeld is. Bovendien wordt tijdens het proces de volledige telefoon gewist. Alle apps en overige bestanden zijn dan weg. Bovendien heeft HTC een document gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe de update moet worden geïnstalleerd. Het is volgens de fabrikant zaak dat je eerst een back-up maakt, alvorens je de update installeert.

Een reactie “HTC loopt tegen problemen aan met Android 7.0 Nougat

  1. Beste,
    Ik heb op mijn M9 nog een update verzoek naar Android N staan. Is het al “veilig” om deze op te starten?
    Ik lees van eind februari veel verhalen van eigenaren van M9 waar nog veel problemen opduiken zoals zichzelf afsluitende apps, halvering accuduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...