Over de HTC U Play

De HTC U Play is het tweede toestel uit de U-serie die HTC heeft gepresenteerd in 2017. Het is een spraakmakend midrange toestel en heeft zijn naam vooral te danken aan zijn speelde karakter.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de HTC U Play

De HTC U Play is het tweede toestel uit de U-serie die HTC heeft gepresenteerd in 2017. Het is een spraakmakend midrange toestel en heeft zijn naam vooral te danken aan zijn speelde karakter.

De smartphone kost ongeveer 435 euro en behoort tot het middensegment van de smartphonemarkt. Dat is goed te zien bij bijvoorbeeld de keuzes die HTC heeft gemaakt voor de processor.

Design

De HTC U Play heeft een 5,2 inch groot beeldscherm met een Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. In principe kunnen we de U Play beschouwen als het ‘goedkopere broertje’ van de HTC U Ultra. De Ultra heeft betere specificaties, is voorzien van een tweede ‘ticker’ display en is bovendien iets luxueuzer uitgevoerd. Dat heeft de HTC U Play allemaal niet, maar dit komt het prijskaartje wel ten goede.

Zo heeft HTC goed nagedacht over de behuizing van het toestel. Zowel de voor- als de achterkant van dit model is uitgevoerd met een glazen oppervlak. Tussen beide glazen zijdes zit een metalen frame. Net als bij alle andere toestellen van HTC vinden we ook hier weer Gorilla Glass. Waar HTC in de duurdere varianten kiest voor Gorilla Glass 5, is in dit toestel gebruikgemaakt van Gorilla Glass 5.

Specificaties

HTC kiest voor een opvallende processor. Normaalgesproken zijn processoren van Qualcomm de standaard bij HTC, maar bij dit toestel is gekozen voor een goedkopere processor. De MediaTek Helio P10 is een 64-bit octacore processor chipset. Deze wordt aangedreven door 3 GB-werkgeheugen, wat de snelheid van het toestel ten goede komt. Alle acht cores beschikken over een kloksnelheden van 2000 mAh.

Verder heeft de smartphone 32 GB interne opslagcapaciteit. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan de opslagcapaciteit verder uitbreiden aan de hand van een microSD-kaart. Dit is mogelijk tot 256 GB. De HTC U Play draait op Android 6.0.1 Marshmallow, voorzien van HTC’s eigen Sense-skin. Mogelijk worden er later nog meer updates uitgebracht voor dit toestel.

Camera

De HTC U Play is uitgevoerd met twee camera’s: een aan de voorzijde en een aan de achterzijde van het toestel. Aan de achterzijde vinden we de primaire camera. Deze camera heeft een resolutie van 16 megapixels. Aan de voorzijde bevindt zich de selfiecamera, welke kwalitatief voldoende maakt. Dat komt doordat HTC voor dezelfde sensor heeft gekozen als welke gebruikt wordt aan de achterzijde van het toestel. Het verschil tussen beide camera’s, is dat de voorzijde een iets wijdere lens heeft, waardoor het mogelijk is hele vriendengroepen inclusief jezelf op de foto te zetten.

Aan de voorzijde mist te de camera een mogelijkheid voor optische stabilisatie. De foto’s van de camera aan de achterzijde zijn prima, maar in omstandigheden met minder licht zijn de foto’s iets minder scherp, maar realistisch.

Geen headphone jack

Steeds meer fabrikanten kiezen er tegenwoordig voor een smartphone uit te brengen zonder headphone jack. Een veelgehoorde reden daarvoor, is dat het anders moeilijker wordt om een toestel waterdicht te maken. De HTC U Play is niet waterdicht, maar heeft toch geen 3,5 mm audio jack. Dit verschijnsel zien we vaker bij de smartphones van HTC. De HTC U Play heeft een USB Type C-poort, waarmee de smartphone is op te laden. Bovendien kan deze poort ook gebruikt worden voor het afspelen van audio aan de hand van een koptelefoon.

De U Play wordt wel geleverd met in-ears die voorzien zijn van een USB Type-C-aansluiting. Deze in-ears worden ook geleverd bij de HTC Bolt en de HTC 10 Evo. Verder is het mogelijk een bluetooth setje aan te sluiten, waardoor je alsnog kunt opladen en muziek kan luisteren tegelijkertijd.

Een pronkstuk van de HTC U Play is het feit dat de smartphone vier microfoons op strategische plekken heeft. Deze worden niet gebruikt om te telefoneren, maar om het toestel aan de hand van stemcommando’s te ontgrendelen. Verder worden deze betere microfoons ook gebruikt voor een hogere kwaliteit audio bij het opnemen van video’s.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC U Play komt met HTC’s eigen virtuele assistent. Deze is te vergelijken met Google Assistant en Siri. Deze virtuele assistent heet Sense en kan meer dan alleen opdrachten uitvoeren; hij praat je bijvoorbeeld ook bij over het weer en andere evenementen.

Het toestel is binnenkort verkrijgbaar tegen een vermoedelijke prijs van tussen de 430 en 450 euro. Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow en beschikt over een 2500 mAh grote accu.