Over de HTC U Ultra

De HTC U Ultra is een grote smartphone en in principe daarmee ook de grotere broer van de HTC U Play. Het toestel heeft betere specificaties op gebied van processor, meer werkgeheugen en een groter scherm dan zijn kleine broer.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de HTC U Ultra

De HTC U Ultra is een grote smartphone en in principe daarmee ook de grotere broer van de HTC U Play. Het toestel heeft betere specificaties op gebied van processor, meer werkgeheugen en een groter scherm dan zijn kleine broer.

HTC heeft veel aandacht besteed aan de behuizing van het toestel, evenals het feit dat deze smartphone de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem Android draait.

Behuizing HTC U Ultra

De HTC U Ultra is een smartphone waarbij de fabrikant behoorlijk wat aandacht heeft besteed aan de behuizing van het toestel. De behuizing is volledig van metaal gemaakt en is een zogenaamd ‘unibody’ design, wat inhoudt dat het toestel van één ‘blok’ metaal is gemaakt. Daarnaast heeft het toestel Gorilla Glass, waardoor het scherm beter tegen een stootje kan. Bovendien sluit het scherm daardoor beter aan op de randen.

Het toestel heeft een metalen behuizing, voorzien van een laag glas. Daardoor ziet het toestel er luxe uit en ligt het toestel stevig in de hand.

Scherm HTC U Ultra

De HTC U Ultra heeft niet één, maar twee schermen. Het eerste scherm is een 5,7 inch groot QHD Super Lcd-scherm. Dat scherm heeft een hoge resolutie, maar volgens critici is het beeldscherm niet zo mooi in vergelijking met bijvoorbeeld IPS-lcd of AMOLED. Mocht je iets meer aan je telefoon willen uitgeven, dan kun je kiezen voor de 128GB-variant. Daarmee krijg je een luxueuzere smartphone met een saffier glazen beeldscherm. Dat beeldscherm is bijna net zo hard als diamant, waardoor het beeldscherm beter tegen krassen beschermd is. Daarnaast heeft HTC een tweede scherm aan de smartphone toegevoegd.

Dit tweede scherm is 2,1 inch groot en is bedoeld als notificatiescherm. Dit notificatiescherm werkt hetzelfde als bij de duurdere toestellen van bijvoorbeeld Samsung. Op het notificatiescherm zie je de tijd, de actuele weersverwachting en uiteraard de notificaties. In tegenstelling tot de meeste fabrikanten, plaatst HTC het tweede notificatiescherm niet aan de zijkant, maar aan de bovenzijde van het toestel.

Specificaties HTC U Ultra

Dit toestel heeft behoorlijk krachtige hardware onder de motorkap. Zo heeft het toestel een Snapdragon 821 chipset, begeleid door maar liefst 4GB werkgeheugen. De processor heeft vier kernen waarvan eenieder een kloksnelheid van 2,1 GHz heeft. Het interne opslaggeheugen bedraagt 64 GB en is verder uit te breiden aan de hand van een microSD-kaart te breiden tot maar liefst 2 terabyte. Daarmee kun je met een gerust hart alle moderne apps en games gebruiken en uiteraard 4K-video’s bekijken. Verder draait het toestel op Googles nieuwste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat.

Met het besturingssysteem heeft HTC uiteraard ook weer een nieuwe versie van de eigen skin, HTC Sense uitgebracht.

Camera

De smartphone heeft twee camera’s. HTC kiest voor een redelijke unieke strategie op het gebied van camera’s. De voorcamera heeft namelijk een stuk hogere resolutie dan de camera aan de achterkant. Aan de voorzijde vinden we een 16 megapixelcamera. Deze biedt een mogelijkheid tot het haarscherp fotograferen van jezelf en voldoet bovendien aan de eisen voor haarscherp videobellen.

Aan de achterzijde vinden we een 12 megapixelcamera. Dat lijkt in verhouding tot de voorcamera weinig, maar HTC heeft de HTC U Ultra laser autofocus en phase detection autofocus meegegeven. Daarmee zijn de foto’s iets scherper en zijn bovendien ook de kleuren beter.

En verder

Verder heeft de HTC U Ultra de eigen skin van HTC, HTC Sense. Deze skin is voorzien van een slimme spraak assistent, ontwikkeld door de fabrikant zelf. Deze slimme assistent heet Sense Companion en kan allerlei mogelijke taken uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het bellen van een familielid of het plaatsen van een afspraak in de agenda.

Tot slot heeft het toestel een 3000 mAh batterij. Door de juiste keuze voor de processor is de accu snel op te laden aan de hand van Quick Charge 3.0-technologie. De smartphone heeft een iets kleinere batterij, maar kan toch tot 26 uur gebruikt worden om mee te bellen. Daarna moet de batterij weer opgeladen worden. Voor zakelijk en privé bellen heb je met deze smartphone geen twee verschillende toestellen nodig, deze smartphone ondersteund Dual Sim.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC U Ultra kost 799 euro en is vanaf 2 maart in ons land verkrijgbaar. De smartphone komt beschikbaar in twee verschillende kleuren: Brilliant Black en Indigo Blue.