HTC wil op dinsdag 20 oktober een nieuw product presenteren aan het grote publiek. Waarschijnlijk gaat het om de nieuwe HTC One A9. Eerder gingen er al geruchten dat dit toestel op de datum gepresenteerd zou worden, maar een lek bij de Franse provider Orange blijken de geruchten nu te bevestigen.

Via de Franse aanbieder zijn namelijk persrenders uitgelekt van het toestel. De renders zijn door HTC zelf gemaakt. Verschillende media stellen daarmee dat HTC volgende week het nieuwe toestel aan zal kondigen.

Specificaties
Naast de persrender had Orange ook al de specificaties online gezet, op een pagina die even later weer verwijderd werd. De HTC One A9 zal iets afwijken van de HTC One M9. Het toestel zal van iets mindere kwaliteit zijn, maar Orange stelt dat dit ook terug te zien is in de prijs. Het high-end toestel, de HTC One M9, is verkrijgbaar voor 749 euro.

Het toestel dat HTC op dinsdag 20 oktober zou willen aankondigen, gaat volgens de Franse provider 599 euro kosten. In veel opzichten komen de toestellen met elkaar overeen.

Design
Het design duidt er duidelijk op dat HTC deze ontworpen heeft. Net als de One M9 beschikt de One A9 ook over een 5 inch groot Full HD-beeldscherm. Maar het S-LCD3 beeldscherm wordt omgeruild voor een AMOLED-scherm. Daardoor zal de One A9 zelfs een beter scherm hebben dan de duurdere M9. Ten opzichte van de M9 krijgt de A9 nog een nieuwe technisch snufje: de telefoon krijgt naar alle waarschijnlijkheid een vingerafdrukscanner, die ingebouwd is in de ‘home-button’ van het toestel.

HTC One A9 White

Processor
Wat niet duidelijk is, is welke processor HTC gekozen heeft om het toestel efficiënt te laten werken. Er zijn wel geruchten dat de HTC One A9 één van de early adopters van de Qualcomm Snapdragon 617-processor zal worden. Die processor wordt pas in het begin van 2016 verwacht, dus is het goed mogelijk dat HTC geen beschikking heeft over deze processor en toch kiest voor de Snapdragon 615-processor.

Uit de meest recente informatie blijkt dat het toestel 2 gigabyte werkgeheugen zal krijgen. Het goedkoopste model heeft 16 gigabyte interne opslagcapaciteit en is niet uit te breiden door bijvoorbeeld het toevoegen van een SD-kaartje. Dat kwam Samsung bij de release van de Galaxy S6-familie onlangs nog op kritiek te staan. Het is dus een gewaagde stap van HTC.

Slechtere camera
Wie graag fotografeert, kan beter voor de duurdere M9 kiezen. De HTC One A9 zal een downgrade worden in vergelijking met de camera van de M9. De A9 krijgt namelijk een camera met een resolutie van 13 megapixel, terwijl het duurdere vlaggenschip een camera van 20,7 megapixel heeft.

Toch is er ook goed nieuws over de camera: de UltraPixel front-camera die de One M9 heeft, wordt ook gebruikt in de nieuwe One A9. Daardoor zal de kwaliteit van selfies wel hetzelfde zijn en is het verschil niet te merken.

Batterij
Ten slotte weet Orange ook al dat de HTC One A9 een batterij van 2150 mAh krijgt. Dat is flink minder dan de accu van de HTC One M9. Dat levert wel een voordeel op: de A9 zal flink slanker zijn. Het slechte nieuws: de batterij gaat een stuk minder lang mee. Excessieve gebruikers kunnen in dat geval dus beter voor de M9 kiezen. Wie liever een dunne telefoon wil en er minder mee doet, kan de A9 kiezen.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC One A9 wordt waarschijnlijk geleverd met de nieuwste versie van Android, Android 6.0 Marshmallow. Wanneer het toestel in de schappen ligt, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zal HTC dat zelf bekend maken. Wel is de verwachting dat het toestel voor de feestdagen verkrijgbaar is. De prijs zal vermoedelijk, volgens de informatie van Orange op 599 euro liggen voor het 16GB-model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *