• Dennis
  • 0

De Italiaanse tak van Huawei heeft inmiddels bekendgemaakt dat het komende tijd updates uit wil rollen naar Android 7.0 Nougat. De updates moeten begin volgend jaar beschikbaar komen voor de meest recent verschenen smartphones van de Chinese fabrikant.

Het gaat onder meer om de Huawei P9, de Huawei Nova, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus en de Huawei Mate 8.

Huawei Logo

Roadmap voor Android 7.0 Nougat

In een persbericht heeft Huawei een zogenaamde roadmap voor de toestellen uitgebracht. Daarin staat wel welke smartphones de komende tijd updates zullen ontvangen, maar de smartphonefabrikant heeft niet concreet gemaakt in welke maand welke smartphone een update ontvangt. In de lijn der verwachting ligt dat de eerste toestellen van Huawei in het begin van 2017 een update naar Google’s nieuwe besturingssysteem zullen ontvangen.

De update komt uiteraard ook weer met de schil van Huawei zelf. De update beschikt over het compleet vernieuwde EMUI 5.1 interface. De Huawei Mate 9 is momenteel het enige toestel van Huawei die al beschikt over Android 7.0, voorzien van de EMUI 5.0 schil. Huawei kreeg veel kritiek op EMUI 4 en beloofde de nieuwe interface flink te herzien. EMUI 5.1 is de nieuwste skin en is op vele punten opnieuw ontworpen en herzien.

Het is opmerkelijk dat Huawei het niet heeft over haar oudere smartphones, zoals bijvoorbeeld de Huawei P8 van vorig jaar. Het lijkt erop dat gebruikers van dat toestel geen grote updates naar nieuwe besturingssystemen meer hoeven te verwachten. Eerder dit jaar doken er al berichten op dat de smartphone nu al te oud zou zijn voor Android 7.0 Nougat.

Vulkan API

Dat probleem is vooral te wijten aan de oudere processen die Huawei gebruikte in nieuwe toestellen. Die processoren kunnen niet overweg met Vulkan API, het platform waar Google gebruik van maakt. Veel populaire smartphones als de Huawei P8, Huawei P8 Lite, Huawei Ascend Mate 7 en zelfs de nieuwste Huawei Mate S krijgen naar verluidt geen update naar Android 7.0 Nougat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...