Met de ascend G610 heeft Huawei een toestel op de markt gebracht die voor iedereen goed betaalbaar is. Voor weinig geld kun je over een toestel beschikken die vele functies heeft. De krachtige processor en een mooi formaat van het beeldscherm zorgen voor een goede gebruikerservaring. Via Google Play kun jij je mobiel van alle apps voorzien. Alle basis apps, zoals Google maps en youtube zijn natuurlijk al aanwezig. De G525 is een erg gebruiksvriendelijk toestel, waar je veel mogelijkheden op hebt voor een lage prijs. Ideaal voor mensen die een goedkoop toestel zoeken om werk en privé te combineren door middel van de dual sim mogelijkheid.

Camera

Op deze telefoon zijn twee camera’s aanwezig. De camera aan de achterzijde beschikt over 5 megapixels. Er is geen flitser ingebouwd, wat nadelig is wanneer je foto’s in het donker of in de schemer wil maken. Wel zijn er functies aanwezig als autofocus, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Dit maakt het een stuk makkelijker om je foto’s scherp te stellen. De tweede camera, aan de voorzijde van het apparaat, beschikt over 0,3 megapixel. Erg weinig, maar je kunt er prima een selfie mee maken. Wanneer je in deze prijsklasse een telefoon zoekt, zullen je eisen aan deze camera’s niet veel hoger moeten zijn. Wil je wel een betere camera tot je beschikking hebben, is het handig om een digitaal fototoestel bij de hand te hebben, of een mobiele telefoon in een andere prijsklasse uit te zoeken.

Display

Het beeldscherm is van goede kwaliteit. Het 5 inch IPS LCD-scherm valt gelijk op. Het kan maar liefst 16 miljoen kleuren weergeven en heeft een resolutie van 540 x 960 pixels. Dit komt neer op 220 pixels per inch, wat een prima resultaat is voor deze prijsklasse. Het betreft een multi-touch touchscreen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld met twee vingers in of uit te zoomen, omdat het scherm meerdere aanrakingen tegelijk kan waarnemen.

Hardware

De krachtige 1,2 quad-core processor doet zijn werk erg goed op dit toestel. Omdat er niet al te veel poespas op dit apparaat aanwezig is, kan deze processor alles goed besturen. Het type processor is een MediaTek Cortex A7. Het werkgeheugen is 1 GB en er is 4 GB aan opslagcapaciteit ingebouwd in dit toestel. Met een Micro SD kaart is dit uit te breiden tot maar liefst 32 GB, wat ruim voldoende moet zijn om je te voorzien van genoeg opslag ruimte. Het toestel wordt bestuurd door Android 4.2 Jelly Bean met Huawei’s EmotionUI. Het toestel beschikt over een degelijke Lithium-ion batterij met een capaciteit van 2150 mAh. De stand-by tijd is 500 uur en de gesprekstijd bedraagt 510 minuten. De batterij is vervangbaar. Ook is het mogelijk om op dit toestel twee sim kaarten te gebruiken. Ideaal voor iemand die op twee nummers bereikbaar wil zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *