De Huawei ascend g7 is een phablet met een aluminium omhulsel. Een toestel dat qua grootte tussen een telefoon en een tablet zit, wordt in de volksmond ook wel een phablet genoemd. De g7 is een betaalbaar toestel met een goede camera en een lange batterijduur, handig voor veelgebruikers. Door de 1,2 GHz quadcore processor die is ingebouwd en het mooie 5,5 inch beeldscherm is dit een uitstekend toestel voor een relatieve kleine prijs.

Camera

Het toestel beschikt over twee camera’s. De camera aan de achterzijde van het toestel beschikt over 13 megapixels. Ook maakt deze camera gebruik van autofocus, waardoor je bewegende beelden beter vast kunt leggen. Er is een enkele led flitser ingebouwd, zodat het mogelijk is om ook in het donker of tijdens de schemer prima kiekjes te maken. Natuurlijk niet te missen op de toestellen van tegenwoordig: de selfie camera. Deze 5 megapixel camera aan de voorkant van het toestel levert goede kwaliteit vergeleken met camera’s van andere toestellen. Al met al twee respectabele camera’s waar je kwalitatief goede foto’s mee kunt maken.

Display

Door de grootte van het scherm, 5,5 inch, wordt dit apparaat ook wel een phablet genoemd. Het betreft een LCD-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Dit houdt in dat het HD ready is (720 pixels), dus een niet al te hoge resolutie. Ook beschikt het over een multitouch functie, waardoor er meerdere raakvlakken tegelijk kunnen worden waargenomen.

Hardware

De Huawei ascend g7 beschikt over een ingebouwde 1,2 GHz quadcore processor. Dit houdt in dat alle taken over twee kernen worden verdeeld. De phablet beschikt over een werkgeheugen van 2 GB en een opslagcapaciteit van 16 GB. Het besturingssysteem waar dit apparaat op draait is Google Android 4.4, die overigens goed functioneert. De batterij is zeker een dik pluspunt van dit toestel. Met een accu van 3000 mAh heeft het toestel een stand-by tijd van maar liefst 600 uur. Hier kom je dus zeker wel je dag mee door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *