De Huawei ascend g750 is vergeleken met andere smartphones een erg goed betaalbaar toestel met een scherm van maar liefst 5,5 inch. Het toestel is erg snel dankzij de octacoreprocessor waar dit toestel over beschikt. Ook is het voor velen erg fijn dat de batterij ruim een dag mee gaat. Het scherm is van prima kwaliteit, maar het is geen HD scherm. Tevens draait het toestel niet op de nieuwste versie van Android, maar op versie 4.2, die overigens nog prima functioneert. Zo zijn een aantal ’overbodig’ luxe functies niet aanwezig op dit apparaat, maar hierdoor is deze mobiel wel beschikbaar voor een zeer lage prijs. Ideaal voor iemand die veel met een mobiel apparaat wil kunnen, maar minder geeft om de kwaliteit van bijvoorbeeld foto’s of het afspelen van video’s.

Camera

Het toestel beschikt over een 13 megapixel-camera aan de achterkant van de telefoon. De selfie camera beschikt over 5 megapixels. Dit klinkt beter dan het daadwerkelijk is. Van dichtbij kun je prima foto’s maken, maar van een groot landschap een foto maken is niet in goede kwaliteit te doen. Bij een slechte belichting heeft de camera ook erg onscherpe opnames. Wel beschikt de camera over een enkele led flitser.

De camera aan de voorkant maakt prima selfies, die je op allerlei manieren kunt aanpassen door alle uitgebreide functies die aanwezig zijn bij de camera. Er zit bijvoorbeeld een functie op om gezichten aan te passen naar elk gewenste vorm. Zo kun je ook nog eens urenlang plezier beleven aan het aanpassen van foto’s. De video-opname heeft een resolutie in full HD.

Display

Wat direct opvalt aan de display van de ascend g750 is de grootte. Maar liefst 5,5 inch aan beeldscherm is genoeg om je van allerlei gemakken te voorzien. Het is een IPS scherm met een resolutie van 720 pixels. Geen topkwaliteit, maar foto’s en video’s kunnen prima bekeken worden op dit toestel. De helderheid van het scherm is goed. Doordat het scherm HD ready is (niet full HD), hebben de kleuren een lagere intensiteit. Hierdoor zijn de kleuren minder mooi, maar wel een stuk natuurlijker dan andere smartphones. Dit verschilt per persoon waar je voorkeur naar uit gaat.

Hardware

Wat het meest opvalt aan deze telefoon is de 1,7 GHz processor die over acht kernen die tegelijk werken beschikt. Alle apps starten razendsnel op en je kunt werkelijk door het toestel heen vliegen. In dit toestel is 2 GB aan werkgeheugen ingebouwd en heeft 8 GB aan opslaggeheugen, dat maximaal kan worden uitgebreid door een Micro SD kaart van 32 GB in het toestel te plaatsen. Er is een Li-polymer accu ingebouwd met een capaciteit van 3000 mAh.Bij normaal gebruik zul je de dag prima doorkomen met een opgeladen accu aan het begin van de dag, maar bij overmatig gebruik zul je toch al snel een oplader bij de hand moeten houden. Het toestel ondersteund dual sim, dit houdt in dat het mogelijk is om twee simkaarten te plaatsen in dit toestel. Vaak wordt dit gebruikt om werk en privé gescheiden te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *