De Huawei ascend mate 7 staat vooral bekend om haar accuduur. Waar je bij veel smartphones halverwege de dag te kampen hebt met een lege batterij, gaat deze batterij heel erg lang mee. Het toestel valt gelijk op door de grootte van het 6 inch beeldscherm met een resolutie in full HD. Daarnaast beschikt het toestel over een octa-core processor, of beter te beschrijven als een dubbele quad-core processor. Deze processor is door Huawei zelf ontwikkeld, maar zeker niet ideaal. Naast dit alles beschikt het toestel over twee goede camera’s. Wel valt het apparaat in een dure prijsklasse en heeft het hierdoor veel concurrentie van iets goedkopere smartphones met dezelfde kwaliteiten.

Camera

Er zijn op dit toestel twee camera’s ingebouwd. De camera aan de achterkant van dit toestel beschikt over 13 megapixels, waarbij een led flitser is ingebouwd. Functies als autofocus, gezichtsherkenning, digitale zoom en geo-tagging maken het werken met deze camera erg plezierig. De tweede camera op dit toestel is van iets mindere kwaliteit, namelijk 5 megapixels, en is te vinden aan de voorzijde. Om selfies te maken met deze camera heb je aan 5 megapixels natuurlijk ruim voldoende, dus stellen de meeste gebruikers hier ook niet veel hogere eisen aan.

Display

De display van dit toestel is zeker een groot pluspunt. Het 6 inch IPS LCD-scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels, wat neerkomt op 367 pixels per inch. Dit levert een mooie kwaliteit op, wat je natuurlijk voor deze prijs van het toestel ook mag verwachten. Het is een multi-touch touchscreen, waardoor meerdere aanrakingen tegelijk geregistreerd kunnen worden. Het scherm is niet van krasvast glas, dus een beschermfolie zul je eventueel kunnen aanbrengen om je toestel optimaal te beschermen.

Hardware

Zoals net vermeld heeft Huawei haar eigen processor ontwikkeld voor de mate 7. De processor bevat vier Cortex A15-kernen op 1,8GHz en vier Cortex A7’s op 1,3GHz. Het toestel beschikt over een werkgeheugen van 2048 MB en een opslagcapaciteit van 16 GB. Het geheugen is uitbreidbaar tot maximaal 128 GB, waardoor je je in ieder geval niet druk hoeft te maken over de hoeveelheid bestanden die je kunt opslaan op je toestel. De batterij van dit toestel heeft een capaciteit van maar liefst 4100 mAh, met een stand-by tijd van 648 uur. Het besturingssysteem waar dit apparaat op draait is Android (4.4) Emotion 3.0 UI. Een ander pluspunt van dit toestel een van de weinige is die 4G+ ondersteunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *