In het ontwerp van de Huawei ascend p6 is veel tijd en moeite gestoken. Voor mensen die veel om design geven is dit een aantrekkelijke mobiel. Het apparaat ziet er slank en strak uit en ligt daardoor lekker in de hand. Niet alleen de buitenkant is van goede kwaliteit, ook beschikt het toestel over een 1,5 GHz processor. Daarnaast heeft het een mooie grootte met een beeldscherm van 4,7 inch. Een ideaal tussenformaat.

Camera

De ascend p6 beschikt over twee camera’s. De camera die aan de achterkant van de mobiel is ingebouwd beschikt over 8 megapixels. Deze camera is voorzien van vele functies, waaronder een led flitser, autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Al deze opties bezorgen je veel gemakt bij het maken van al je foto’s. Aan de voorzijde is een tweede camera met een kwaliteit van 5 megapixels ingebouwd. Een goede selfie camera ontbreekt dus zeker niet op dit apparaat. Video’s kun je opnemen met 30 frames per seconde in een resolutie van 1920 x 1080 pixels, ook wel full HD. Het is mogelijk om te videobellen en er is een videospeler op dit apparaat aanwezig. Al met al twee degelijke camera’s waar je al je favoriete momenten op een kwalitatief goede manier mee vast kunt leggen.

Display

De telefoon is uitgerust met een beeldscherm van maar liefst 4,7 inch. Voor vele gebruikers een mooi formaat, niet te groot en niet te klein. Het type beeldscherm is LCD en het is mogelijk om 16 miljoen kleuren weer te geven op dit scherm. Daarnaast wordt alles weergegeven in een resolutie van 720 x 1280 pixels, wat neerkomt op 312 pixels per inch. Geen topkwaliteit, maar zeker niet verkeerd. Verder betreft het een multi-touch touchscreen, waardoor het scherm meerdere aanrakingen tegelijk kan waarnemen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld met twee vingers in of uit te zoomen.

Hardware

Door de ingebouwde 1,5 GHz quad-core processor, is het toestel aardig snel. Het type processor is een ARM Cortex A9. Het werkgeheugen van dit toestel is 2 GB en er is 8 GB aan opslagcapaciteit ingebouwd. Dit is door middel van een Micro SD kaart uit te breiden tot maximaal 32 GB. Het besturingssysteem is Android 4.2 Jelly Bean met userinterface Huawei Emotion UI. Hierdoor breidt Huawei alle Android mogelijkheden uit en maakt het de mobiel gebruiksvriendelijker. Er is een Lithium-ion accu ingebouwd met een capaciteit van 2000 mAh. De stand-by tijd is 416 uur en de gesprekstijd op het apparaat is in totaal 1680 minuten. De batterij is niet te vervangen en draadloos opladen is ook niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *