De Huawei ascend p7 is een smartphone met Android als besturingssysteem. Het design ziet er luxe uit, maar het is nou niet een zeer origineel ontwerp. De procesoor is gebaseerd op een oude Cortex A9-core, waardoor de mobiel geen hele zware spellen aan kan. De camera is zeker een toegevoegde waarde op dit apparaat. Het voordeel is dat de prijs van dit ’toptoestel’ van Huawei erg laag is vergeleken met uitgebreide toestellen van andere smartphone fabrikanten. Wel kun je beter een beschermhoesje voor deze telefoon kopen, aangezien het toestel niet tegen al te veel stootjes kan.

Camera

Zoals net genoemd heeft de p7 een fantastische camera. Dat blijkt uit de 13 megapixel-camera die in het toestel is ingebouwd. Dit is niet het enige, het toestel beschikt ook over een ingebouwde 8 megapixel-camera aan de voorkant van het toestel. Ideaal om haarscherpe selfies te maken. De camera aan de achterkant van het toestel wordt bijgestaan door een led-flitser. Tevens maakt deze camera betere beelden dan die aan de voorkant, doordat de pixels – wanneer de foto in goed licht wordt genomen – het beeld maximaal verbeteren. Over het algemeen kun je vrij snel een foto maken, doordat de autofocus erg snel werkt. Ook kun je met dit apparaat video’s in full HD opnemen. Zo kun je prachtige filmpjes maken van al je mooie momenten die nog komen gaan. Al met al een zeer respectabele camera.

Display

De p7 beschikt over een 5 inch LCD-display met een resolutie van 1920×1080 pixels, wat inhoud dat het full HD ondersteund. Natuurlijk is het een touchscreen scherm, waar een multitouch functie op zit. Het scherm is redelijk afleesbaar met zonnig weer, hoewel je hier af en toe problemen mee kunt ondervinden. Het contrast van deze mobiel laat nog een beetje te wensen over, maar de kijkhoek van het apparaat is daarentegen wel uitstekend. Toch wanneer je deze mobiel vanuit een hoek probeert af te lezen, valt de helderheid een beetje weg. Het blijft echter wel mogelijk om nog een filmpje te kijken terwijl je de mobiel ergens op hebt liggen, dit komt doordat de kleuren niet verschuiven vanuit een andere kijkhoek.

Hardware

Het toestel draait op een 1,8 GHz quad core Hisilicon Kirin 910T processor. Deze processor die over vier kernen beschikt, is door Huawei zelf ontworpen. Het werkgeheugen van dit toestel is 2 GB met een opslagcapaciteit van 16 GB. Ook is het mogelijk om een Micro SD kaart in dit toestel aan te brengen. Het besturingssysteem is Android, dit toestel draait op de versie Google Android 4.4. Het toestel beschikt over een Li-Polymer accu met een capaciteit van 2500 mAh. De gesprekstijd is 14 uur, waarnaast de stand-by tijd 422 uur bedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *