De Huawei ascend Y330 is zeker geen mobiel voor mensen die enorm veel vragen van een telefonisch toestel. Alle toeters en bellen zijn bij dit apparaat achterwege gelaten, maar over de kwaliteit van de mobiel zijn veel mensen goed te spreken. Het toestel heeft een processorsnelheid van 1.3 GHz, waardoor het een snel apparaat is. Ook maakt het toestel makkelijk verbinding met Wifi en 3G netwerken. Al met al is het een zeer praktische mobiel, waar de nuttige functies van dit toestel goed op functioneren.

Camera

Het toestel beschikt over een 3 megapixel-camera. De camera zelf wordt ondersteund door autofocus. Een flitser ontbreekt op deze mobiel, waardoor foto’s tijdens schemer of in het donker niet gemaakt kunnen worden, of heel slecht zichtbaar zullen zijn. Ook is er geen selfie camera aanwezig op het apparaat. Wel kun je met de camera video’s opnemen. Verwacht dus geen fantastische camera, maar in deze prijscategorie is het een redelijke standaard camera op het toestel.

Display

De Huawei ascend Y330 is gemaakt met een 4 inch display. Het is een kleurendisplay met een resolutie van 800 x 480 pixels. Nadeel is dat het touchscreen scherm niet af te lezen is in de volle zon. Ook wanneer je het achtergrond licht op maximale sterkte zet is het scherm lastig af te lezen. Ook past het scherm zich niet aan t.o.v. het omgevingslicht. Hierdoor zul je waarschijnlijk altijd het achtergrond licht op volle sterkte zetten. Dit kan nadelig zijn voor je batterijduur.

Hardware

Zoals eerder vermeld beschikt het toestel over een 1.3 GHz MediaTek processor. Het werkgeheugen dat is ingebouwd op dit apparaat is 512 MB met een opslagruimte van 4 GB. Wel is de opslagruimte uit te breiden naar maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. De batterij is een Lithium-Polymeer accu met een capaciteit van 1500 mAh. De stand-by tijdvan deze telefoon is 300 uur., erg lang dus. Alle standaard functies zijn op dit apparaat aanwezig, te denken aan sms, mms, email, fm-radio, vliegtuigmodus, organizer functies en GPS ontvanger. Het gewicht van het toestel is 126 gram, waardoor het een licht toestel is om mee te dragen. Ook kun je maar een app tegelijk gebruiken, het is niet mogelijk om tussen apps te switchen, wanneer je snel iets wilt opzoeken dat je via whatsapp wilt versturen.