De Huawei ascend y530 is een goedkope smartphone die wel over veel functies beschikt. Deze smartphone is ontwikkeld voor mensen die in principe alles willen kunnen met een telefoon, maar hier niet al te hoge eisen aan stellen. Dit maakt het een betaalbaar apparaat dat zeer toegankelijk is voor ieder persoon. Zo beschik je bijvoorbeeld wel over een 4,5 inch beeldscherm en is er een 1,2 GHz quad-core processor ingebouwd om je een goede gebruikerservaring te laten beleven. Verwacht niet te veel, maar alle functies die erop zitten doen het naar behoren.

Camera

Op deze telefoon zijn twee camera’s aanwezig. De camera aan de achterzijde beschikt over 5 megapixels. Om het maken van foto’s een stuk plezieriger te maken zijn er een aantal functies, zoals een flitser, autofocus, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Dit maakt het een stuk makkelijker om je foto’s scherp te stellen. De tweede camera, aan de voorzijde van het apparaat, beschikt over 0,3 megapixel. Erg weinig, maar je kunt er prima een selfie mee maken. Video’s kun je opnemen met 30 frames per seconde in WVGA kwaliteit. Wanneer je in deze prijsklasse een telefoon zoekt, zullen je eisen aan deze camera’s niet veel hoger moeten zijn. Wil je wel een betere camera tot je beschikking hebben, is het handig om een digitaal fototoestel bij de hand te hebben, of een mobiele telefoon in een andere prijsklasse uit te zoeken.

Display

Het 4,5 inch LCD-scherm is van degelijke kwaliteit. Verwacht geen extreem scherpe beelden, maar het is zeker een goed functionerend beeldscherm. Het kan maar liefst 16 miljoen kleuren weergeven en heeft een resolutie van 540 x 960 pixels. Dit komt neer op 245 pixels per inch, wat een prima resultaat is voor deze prijsklasse. Het betreft een multi-touch touchscreen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld met twee vingers in of uit te zoomen, omdat het scherm meerdere aanrakingen tegelijk kan waarnemen.

Hardware

Er is een 1,2 GHz quad-core processor aangebracht in dit toestel. Het type processor is een Qualcomm Snapdragon 200. Er is maar 512 MB werkgeheugen ingebouwd, wat aan de krappe kant is. Wel is er 4 GB opslagcapaciteit aanwezig die uit te breiden is naar maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 4.2 Jelly Bean met userinterface Huawei Emotion UI. De Lithium-ion batterij die is ingebouwd beschikt over een capaciteit van 1750 mAh. Deze batterij is te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *