De Huawei ascend y550 is het perfecte voorbeeld van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Tegenwoordig zijn er talloze apparaten voor een kleine prijs, maar bij de y550 zul je hier ook zeker veel kwaliteit voor terug krijgen. Door een ingebouwde 1,2 GHz quad-core processor, een 4,5 inch beeldscherm en twee degelijke camera’s zul je voorzien zijn van alle gemakken. Daarnaast komt ook nog eens kijken dat je voor heel weinig geld hier optimaal gebruik van kunt maken.

Camera

Met een 5 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel maakt de y550 niet al te veel indruk. Om degelijke foto’s te maken is dit wel voldoende, maar om dit als voornaamste camera te gebruiken is niet aan te raden. De camera bevat wel een functie auto-focus, waardoor je niet snel last krijgt van bewogen beelden. Ook is er een enkele led flitser ingebouwd. Naast deze camera is er aan de voorzijde van het toestel ook een camera aanwezig. Met deze 2 megapixel camera, moet je geen hoogstaande foto’s verwachten, maar leuke selfies voor je vrienden kunnen er zeker mee gemaakt worden. De resolutie van een video-opname bedraagt 1280×720 pixels, wat inhoudt dat het HD Ready is. Al met al prima kwaliteit vergeleken met de prijs. Zoek je toch een betere camera, zul je al snel in een heel andere prijscategorie van telefoons komen.

Display

Erg fijn is dat de display van dit toestel een grootte heeft van maar liefst 4,5 inch, waardoor het toestel lekker in de hand ligt. Het betreft een IPS LCD-scherm, wat inhoudt dat je vanaf een bepaalde hoek nog steeds het scherm af kunt lezen. De resolutie van het scherm is 480×854 pixels. Niet erg hoog, maar dat zijn keuzes die je moet maken, wil je in deze prijscategorie qua smartphone blijven. Het bedraagt een multitouch scherm, waardoor het mogelijk is meerdere raakpunten tegelijk in te voeren, bijvoorbeeld een zoom-functie met twee vingers.

Hardware

Door de 1,2 GHz quad-core processor wordt het apparaat aangestuurd door twee kernen. Er is aan werkgeheugen 1 GB ingebouwd en het toestel beschikt over een opslagcapaciteit van 4 GB. Dit is niet erg veel, aangezien je met foto’s, apps en muziek al zo aan deze limiet zit. Gelukkig is dit geheugen dus uit te breiden met een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Google Android 4.4. Er is een Li-lon accu ingebouwd met een capaciteit van 2000 mAh. De gesprekstijd hiervan is acht uur, niet heel veel, maar de accu is verwisselbaar, dus is het mogelijk om een extra accu altijd bij de hand te hebben. Groot voordeel is dat dit toestel 4G netwerken ondersteunt, waardoor je overal snel verbonden bent met het internet.