Wanneer je op zoek bent naar een mooi uitziende smartphone voor een lage prijs is het zeker waard om eens te kijken naar de Huawei ascend y600 dual. Het is geen zeer uitgebreid apparaat, maar alle belangrijke applicaties zijn aanwezig. Daarnaast kun je genoeg apps downloaden in de Google Play Store. Het toestel valt al snel op door zijn 5 inch grootte beeldscherm. Ideaal om video’s op te bekijken. De 1,2 GHz dual-core processor zorgt voor een vlotte mobiel, omdat er niet te veel poespas aanwezig is op de mobiel. Voordeel aan deze telefoon is dat er twee simkaarten in kunnen. Ideaal voor mensen die de hele dag op twee nummers bereikbaar willen zijn. Zo kun je werk en privé binnen een mobiel gescheiden houden en hoef je niet constant met twee toestellen rond te lopen.

Camera

Het toestel beschikt over een 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Deze camera beschikt niet over een flitser, waardoor foto’s nemen in het donker of in de schemer onmogelijk wordt gemaakt. Wel beschikt de camera over een digitale zoom functie, waardoor je het beeld van veraf dichterbij kan halen. De scherpte van het beeld neemt hierdoor duidelijk af. Ook beschikt de mobiel over een matige 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde van het toestel. Selfies kunnen dus wel gemaakt worden, maar de kwaliteit zal niet fantastisch zijn. Al met al heb je twee prima werkende camera’s, maar zijn ze niet aan te raden om als voornaamste camera te gebruiken.

Display

De Huawei ascend y600 dual beschikt over een 5 inch TFT-beeldscherm. Het aantal kleuren dat hierop weergegeven kunnen worden zijn er in totaal 16 miljoen. De resolutie van het beeldscherm is 480×854 pixels. Dit houdt in dat de pixeldichtheid 196 pixels per inch is. Wel is het een multi-touch touchscreen, wat inhoud dat het scherm meerdere raakpunten tegelijk kan verwerken.

Hardware

Het apparaat wordt ondersteund door een 1,2 GHz dual-core processor. Het type processor is een ARM Cortex-A7. Daarnaast beschikt de y600 dual over 512 MB aan werkgeheugen en beschikt deze mobiel over 4 GB aan opslaggeheugen. Met een Micro SD kaart is dit uitbreidbaar tot 32 GB. In het toestel is een Lithium-ion accu geplaatst met een capaciteit van 2100 mAh. De batterij is wel vervangbaar voor eventueel een andere batterij. De telefoon wordt ondersteund door Android 4.2 Jelly Bean, die overigens goed werkt. Door Huawei Emotion UI is het apparaat nog gebruiksvriendelijker geworden en heeft Huawei zijn eigen grafische schil eraan gegeven.