• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Huawei gaat tijdens het aankomende Mobile World Congress (MWC) in Barcelona een nieuwe smartphone presenteren. Het bedrijf heeft bevestigd dat het tijdens het congres de Huawei P10 uit de doeken zal gaan doen.

Er gaan al maanden geruchten over de komst van de Huawei P10, de opvolger van de Huawei P9. Het geruchtencircuit hield zich maandenlang vast aan het Mobile World Congress als datum. Nu blijkt die datum te kloppen.

Huawei P10 tijdens Mobile World Congress

De Huawei P10 wordt geïntroduceerd tijdens het MWC in Barcelona. Huawei heeft niet alleen die geruchten bevestigd, maar ook het bestaan van het toestel en wat er precies tijdens het MWC zal worden aangekondigd.

Huawei heeft inmiddels een video naar buiten gebracht waarin het de komst van de Huawei P10 bevestigt. De naam van het toestel is erg voor de hand liggend, want het is de opvolger van de Huawei P9.

Het meest opvallend in de video is het gebruik van de #000. Die hashtag gebruikte het bedrijf vorig jaar ook. Toen stond de hashtag voor het gebruik van de dubbele camera in de Huawei P9. Mogelijk heeft het bedrijf dit jaar het onderdeel verder doorontwikkeld. Het zou bijvoorbeeld kunnen duiden op een betere, scherpere camera met een hogere resolutie en meer megapixel. Of dat inderdaad zo is, zullen we tijdens het MWC te weten komen.

De introductie van de Huawei P10 is opvallend vroeg. Normaalgesproken komt het nieuwe flagshipmodel pas een paar maanden later uit. Waarom het bedrijf er nu zo vroeg mee is, is onbekend.

Geen verrassing

Het is geen verrassing meer dat de Huawei P10 wordt gepresenteerd. Het toestel werd al meerdere keren besproken in het geruchtencircuit en eerder dit jaar werd al duidelijk dat de fabrikant tijdens het MWC een grote aankondiging zou doen.

Naar verwachting krijgt het toestel een gebogen beeldscherm, een dubbele lens en een Kirin 960 processor die ook in de Huawei Mate 9 is te vinden. Op zondag 26 februari wordt bekend wat er van de geruchten klopt en mogelijk ook wanneer we de toestellen in de schappen mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...