Huawei heeft de Huawei Y5 II vandaag vrijgegeven voor de Nederlandse markt. De smartphone is de officiƫle opvolger van de Huawei Y5, die vorig jaar werd uitgebracht. Het toestel is vanaf deze week al te koop in verschillende Nederlandse webwinkels en kost 119 euro.

De Huawei Y5 II is bedoeld als instapmodel voor het smartphone-segment. Ondanks deze eigenschappen, zijn de specificaties van het toestel toch veelbelovend. Voor de lage prijs krijgt de consument een goede smartphone, zonder al te veel toeters en bellen.

Huawei Y5 II

Specificaties Huawei Y5 II

De smartphone heeft een 1,3 GHz quadcore processor en wordt aangestuurd door 1 gigabyte werkgeheugen. Het toestel beschikt over 8 gigabyte interne opslagcapaciteit en heeft bovendien een MicroSD-geheugenkaart. Daarmee is de opslagcapaciteit verder uit te breiden tot maximaal 32 gigabyte. Het toestel beschikt over een 5 inch groot beeldscherm, voorzien van een 720p HD-beeldschermresolutie.

Verder heeft het toestel een uitgebreide netwerkondersteuning. Zo kan de Huawei Y5 II ook overweg met 4G-netwerken. Het toestel komt met dualsim ondersteuning, waardoor er twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden. Dat is handig voor bijvoorbeeld zakelijke gebruikers die niet te veel kwijt willen zijn aan een smartphone.

Camera

De Huawei Y5 II heeft een 8 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. Verder heeft de smartphone een krachtige accu met een capaciteit van 22.00 mAh. Uit de doos draait het toestel op Android 5.1 Lollipop, waardoor de consument meteen met een achterstand op de software begint. Android 6.0 Marshmallow is tegenwoordig de standaard en de opvolger, Android 7.0 Nougat zit er al aan te komen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Y5 II komt deze week in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart, wit en goud. Het toestel gaat 119 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *