Huawei zal ook dit jaar een nieuw Nexus-toestel uitbrengen. Vorig jaar bracht de Chinese fabrikant de Nexus 6P in samenwerking met Google uit. Dat toestel was een high-end smartphone dat beschikte over de nieuwste versie van Android, Android 6.0.

Concurrent HTC lijkt de Nexus-partner te worden en zal waarschijnlijk twee Nexus-toestellen uitbrengen. Een topvrouw van Huawei beweert nu dat er ook een Nexus smartphone van Huawei zal worden uitgebracht.

Nexus 6P

Nexus 6P opnieuw?

Het zou goed kunnen dat Huawei de naam onveranderd laat en alleen het achtervoegsel (2016) zal toevoegen. De informatie is afkomstig van Charlene Munilal, de general manager van Huawei in Zuid-Afrika. Tijdens de lancering van de Huawei P9 in dat land vroeg iemand uit het publiek waarom het bedrijf geen Nexus-smartphones in hun land verkoopt. De topvrouw gaf weliswaar antwoord, maar liet zich ook ontglippen dat Huawei dit jaar opnieuw een Nexus-toestel zal uitbrengen.

Overigens is het nog de vraag of dat statement waar is. Het bedrijf heeft de uitspraak namelijk zelf niet bevestigd. Toch lijkt het logisch dat het Chinese bedrijf een nieuwe Nexus 6P uit wil brengen. Er gaan al langere tijd geruchten over de komst van het toestel. Zo zijn er al meerdere keren details uit benchmarks opgedoken. Daaruit blijkt dat het nieuwe toestel een Snapdragon 820 processor aan boord heeft, tezamen met 3GB werkgeheugen.

Prijzen en beschikbaarheid

De uitspraken van de Zuid-Afrikaanse topvrouw zijn dus niet geheel onlogisch. Het is zelfs zeer aannemelijk, want de smartphonedirecteur van Huawei heeft onlangs nog laten weten dat de fabrikant van plan is dit jaar een Daydream-compatibel toestel uit te brengen. De huidige Nexus 6P wordt als test-toestel voor dat project gebruikt, maar Google zegt de smartphone niet te ondersteunen. Daarmee lijkt het dus aannemelijk dat het bedrijf een nieuw toestel uit wil brengen die deze ondersteuning wel krijgt.

Mocht de Nexus 6P (2016) inderdaad uitkomen, dan zal dit mogelijk in de herfst gebeuren. Het is nog niet duidelijk of Huawei het ontwerp van het toestel wil veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *