• Dennis
  • 0

De CEO van Huawei, Ren Zhengfei, heeft de geruchtenmachine rondom de komst van de nieuwe Huawei P9 flink op stoom gejaagd. De CEO gebruikte de smartphone in het openbaar, terwijl het toestel pas op 6 april zal worden gepresenteerd.

Waarschijnlijk is het openbaar gebruik van de smartphone een bewuste actie van de CEO. Daarmee wist hij veel media-aandacht te krijgen. Op het internet gonst het van de foto’s waarop Zhengfei aan het bellen is met een nu nog onbekende smartphone.

Huawei CEO met Huawei P9

Mogelijke Huawei P9

Het lijkt vrij duidelijk dat de smartphone die op de foto’s te zien is, de Huawei P9 is. Op de foto is te zien dat het toestel beschikt over een duo-camera. Daarnaast komt het uiterlijk van de smartphone overeen met eerder gelekte renders van de Huawei P9. Het lijkt dus vrij duidelijk dat Zhengfei zelf al gebruikt maakt van de nieuwe Huawei P9.

Waarschijnlijk gaat het hier om een mediastunt. Huawei is al een paar weken bezig met de opzet van een intensieve teaser-campagne. De smartphone zal op 6 april aan het grote publiek worden getoond in Londen. Het lijkt er dan ook sterk op dat het hier gaat om een ‘geregisseerd lek’. Als fabrikanten echt niet willen dat nieuwe producten uitlekken, zullen de smartphones het bedrijf niet verlaten en absoluut niet gebruikt worden in het openbaar. Dat de CEO van Huawei dat juist wel doet, kan dan ook geen toeval zijn.

Weinig nieuws

De foto’s tonen overigens maar weinig nieuws. Er zijn al veel details en renders van de Huawei P9 uitgelekt in de afgelopen maanden. De P9 krijgt mogelijk een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm met een eigen Kirin 950 octa-core processor. De smartphone zal beschikken over 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte.

Verder zal de smartphone slechts 6,4 mm dik worden en beschikken over een duo-camera met lenzen van fabrikant Leica. Ten slotte krijgt de smartphone een enorme accu met een capaciteit van maar liefst 3000 mAh en uiteraard een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...