De Huawei G Play mini is de ideale telefoon voor de gamer. Het toestel heeft namelijk een groot scherm met genoeg werkgeheugen om al jou spelletjes perfect te laten werken. En als kers op de taart zit er ook nog een grafische processor in waardoor alle je games en apps vloeiend lopen. In je portemonnee doet deze mobiel ook niet zoveel pijn dus je houdt nog genoeg geld over om allemaal spelletjes te kopen.

Camera

Mocht je dan toch een keer klaar zijn met gamen en een foto willen make, kan dat natuurlijk ook heel goed met. Aan de achterkant van het toestel zit een 13 megapixel camera, met onder meer autofocus, beeldstabilisatie, Geo-tagging en een LED flitser. Nooit meer onbelichte, onscherpe of bewogen foto’s, elke foto die je neemt is gegarandeerd raak. Aan de voorkant zit een 5 megapixel camera, dus ook hiermee kun je mooie beelden maken. Ook in HD een filmpje opnemen is geen probleem. Het toestel maakt films van 1920×1080 pixels en 30 frames per seconde.

Display

Het beeldscherm van de Huawei G Play Mini heeft een grootte van 5.0 inch. Een mooi groot scherm waarmee je met gemak de leukste games op kan spelen, zonder last te hebben van ruimte rondom je telefoon. De resolutie van het scherm is 720×1280 pixels, die voor een redelijk HD beeldscherm zorgt, maar relatief weinig is ten opzichte van de grootte van het scherm. Het type display is IPS-LCD, waardoor de kleuren mooier naar voren komen en je vanaf een grotere hoek naar je telefoon kunt kijken.

Software

Op de Huawei G Play Mini zit besturingssysteem Android 4.4 KitKat. In de telefoon zit een 1.2 GHz octa-core processor. Naast deze processor zit er ook nog een grafische processor in, die ervoor zorgt dat al je games en video’s soepel doorlopen. De smartphone heeft 2 GB aan werkgeheugen, waardoor je nooit last heb van een mobiele telefoon die vastloopt. Het interne geheugen van de smartphone is 8 GB en heeft dus genoeg ruimte voor al je apps en foto’s. Mocht het nou niet genoeg zijn, kan je het geheugen nog uitbreiden met een MicroSD-kaart. Dit alles werkt op een vervangbare 2550 mAh lithium-ion batterij, die wel een actief spelletje Flappy Bird aan kan.