Huawei G8: veel voor weinig

Uiterlijk
De Huawei G8 bestaat voor 90% uit metaal, namelijk het lichte aluminium. Daardoor weegt het toestel slecht 167 gram. De lens van de camera bestaat uit het zeer sterke saffier.
Aan de onderkant van het toestel zitten twee keer zes speaker gaatjes wat ervoor zorgt dat het geluid mooi symmetrisch, helderder, rijker en luider klinkt.

Fotografie
De Huawei G8 heeft een 13 megapixel camera zowel voor- als achterop het toestel waarmee je de scherpste foto’s kunt maken. De camera heeft een optische beeld stabilisatie en een groothoeklens die ervoor zorgt dat je de meeste geweldige foto’s kunt maken onder de meeste barre omstandigheden. Heel bijzonder aan de Huawei G8 is de feature dat je real time beauty Make-up kunt toepassen op je foto’s. Je kunt een beauty template kiezen en samenstellen voor jouw portret en dit vervolgens van te voren bekijken op je scherm.

Het zogeheten High Dynamic Flitslicht geeft een nieuwe dimensie aan het fotograferen in het donker en als het avond is. De functie zorgt ervoor dat objecten in de voorgrond beter worden belicht en dat het licht wordt aangepast zodat alles er helderder en meer duidelijk uitziet. De Smart Composition functie is een intelligente feature die de focus legt op iedere persoon in de foto en geeft je ook suggesties over hoe je een betere compositie van de foto maakt.

Scherm
Het scherm is met het 5,5 inch formaat net geen phablet maar desalniettemin zorgt het formaat dat je zeer comfortabel je video’s en foto’s en series kunt bekijken, prettig je games kan spelen en zelfs rustig kan werken op je Huawei G8. Je kunt zelfs heel handig je foto’s bewerken op het toestel zelf.

Capaciteit
De Huawei G8 heeft een werkgeheugen van 3 GB en een intern geheugen van 32 GB.
De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh, waardoor deze een zeer lange levensduur heeft. Je apps zullen met deze capaciteiten soepel draaien en je telefoon zal tegelijkertijd vlot blijven draaien. Het besturingssysteem waar de Huawei G8 op draait is die van Google, de Android 5.1 Lollipop, waarbij je natuurlijk direct ook toegang hebt tot de Google Play Store en dus kunt kiezen uit meer dan een miljoen apps om (gratis) te downloaden.

De Huawei G8 is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zilver en goud en wil je het toestel los kopen dan begint de vanaf prijs bij € 399,-.