Huawei heeft vandaag de Huawei Mate 8 bekendgemaakt als de officiële opvolger van de Huawei Ascend Mate 7. De presentatie van de Chinese mobieltjesmaker was opmerkelijk, omdat het bedrijf niet alle details van het nieuwe toestel heeft prijsgegeven. 

Huawei heeft het nieuwe vlaggenschip vanmorgen aangekondigd. Het toestel is al vanaf vandaag in China te koop en vanaf begin 2016 ook in Europa en de Verenigde Staten.

Huawei Mate 8

Wat we weten
Huawei heeft niet alle details van de Huawei Mate 8 bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het bedrijf dat nog doen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, in januari 2016. Tot die tijd weten we slechts een paar dingen van het nieuwe toestel. De fabrikant bevestigde geruchten die eerder al over het toestel de ronde gingen.

Zo krijgt de Mate 8 een beeldscherm van maar liefst 6 inch. De beeldschermresolutie is Full HD en de processor is grotendeels door Huawei zelf ontwikkeld. Het gaat om de Kirin 950, een zuinige octa-core processor. De helft van de rekenkracht ligt op 2,3 GHz per core, de andere quad-core processor is zuiniger en moet het doen met een rekenkracht van 1,8 GHz per kern.

Die processor is de meest krachtige processor van dit moment, zo zegt Huawei. De processor is extreem energiezuinig en is goed in het verwerken van spraakcommando’s of het serveren van muziek.

Onbekend
Meer heeft Huawei nog niet over de Mate 8 losgelaten. Mogelijk doet de fabrikant dat later nog op CES in januari 2016. Uit eerdere uitgelekte benchmarks kunnen we opmaken dat de Huawei Mate 8 mogelijk 3GB aan RAM-geheugen mee zal krijgen. Volgens geruchten zou Huawei een 16 megapixel-camera als backcamera en een 8-megapixel camera als frontcamera willen gebruiken.

Verder beschikt het nieuwe vlaggenschiptoestel van de Chinese fabrikant vermoedelijk over 32 gigabyte opslagcapaciteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *